A fost alertă maximă la Cluj din cauza unei posibile infectări cu virusul mortal apărut în China. Este vorba de o stewardesă care a venit cu un zbor, ca pasageră, de la Varşovia. Tânăra ar fi intrat in contact cu doi colegi la care s-a confirmat coronavirsului. Aeronava a fost izolată şi nicio persoană nu a coborât până la sosirea echipajelor SMURD. Directorul operațional al aeroportului Cluj, Tudorel Lupoaiei, a declarat că un prim control medical a infirmat suspiciunea de coronavirus în cazul pasagerei cursei aeriene LOT Cluj – Varșovia.

Imediat după aterizre, medicii au declarat că tânăra nu prezintă semne de infectare cu coronavirus, ea a fost însă transportată la spital, pentru investigații amănunțite.

„Am pus în aplicare protocolul pe care îl aveam semnat cu Direcția de Sănătate Publică Cluj. Au intevenit medicii de la DS Cluj și de la SMURD. Au investigat toți pasagerii din aeronavă. Ei nu au coborât din avion până nu s-a făcut o investigație completă. Pasagera a fost preluată de un echipaj de la SMURD și dusă la spitalul de Boli Infecțioase pentru niște investigații amănunțite.

Este vorba de o stewardesă care călătorea ca pasageră acum.

Protocolul prespune ca noi, aeroportul, să poziționăm aeronava într-un loc izolat. Pasagerii să nu coboare din aeronava până nu se prezintă medicii de la Direcția de Sănătate Publică și de la SMURD pentru a face investigația necesară referitoare la cazul pe care îl semnalăm”, a declarat Tudorel Lupoaie, directorul aeroportului Cluj-Napoca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania