Uluitoare evoluția Simonei Halep în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Favorita nr. 4 a avut nevoie de doar 53 de minute de tenis perfect pentru a o elimina pe Anett Kontaveit, din Estonia, iar scorul, 6-1, 6-1, este mai mult decât elocvent. Acesta a fost cel mai bun meci al Simonei la ediția din acest an a Australian Open, iar victoria o duce în “careul de ași”, printre cele patru semifinaliste.

Simona este, în acest moment, la o singură victorie de a-și egala cea mai bună performanță a carierei la Melbourne, finala din 2018.

Imediat după finalul partidei, Simona a declarat:

“Vă mulțumesc pentru tot, este o plăcere să joc aici în Australia (n.r. s-a adresat publicului). E minunat că pot juca cel mai bun tenis al meu și să fiu din nou în semifinale. M-am simțit foarte bine pe teren, știam cum să joc împotriva ei, am fost concentrată, îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne. Am fost concentrată la fiecare punct jucat. M-am antrenat departe de casă în această iarnă, am muncit mai mult și mă simt mai puternică. Îmi aduc aminte cum am pierdut finala trecută la Australian Open (n.r. în 2018) m-a durut foarte tare. Cred că m-am enervat prea tare atunci. Acum am altă experiență, dovadă că am reușit să câștig cele două turnee de Grand Slam de până acum.

Darren a fost foarte important de când l-am întâlnit, acum 4-5 ani, am lucrat din greu la atitudinea mea, am muncit din greu la jocul meu şi azi sunt o persoană mai bună, în primul rând, şi apoi o jucătoare mai bună, aşa că vreau să-i mulţumesc pentru ajutorul pe care mi l-a dat. Este o persoană extraordinară şi comunicarea este uşoară, mă înţelege, iar asta face treaba mai uşoară. Aici, în Australia, pot să spun că este a doua mea casă, pentru că mă simt ca făcând parte din această comunitate, deoarece am antrenorul din Australia.

Nu, nu o să mă uit la meci (n.r. Muguruza vs Pavlyuchenkova). O să mă bucur de această zi, pentru că mai e mult din ea. O să mă liniştesc, o să merg la cumpărături, ca în fiecare zi, pentru că asta mă motivează, aşa cum am spus şi la meciul trecut. Mâine, o să mă gândesc la meci, azi, nimic despre tenis. Nu vă spun ce o să cumpăr, merg la magazine şi văd acolo ce mă inspiră.”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania