Primarul comunei arădene Păuliș, Ioan Turcin, a fost condamnat de către Tribunalul Arad la plata a 5.000 de euro, contravaloare în lei, către Ancuța Simona Pascu, secretar al Primăriei Păuliș, cea care a deschis un proces pentru hărțuire. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Litigiul pentru care secretarul primăriei arădene a făcut plângere privește funcționarii publici și a fost înregistrat la secția de contencios administrativ şi fiscal, litigii de muncă şi asigurări sociale a Tribunalului Arad, în primăvara anului 2019. Fără a cunoaşte cazul cu exactitate, menţionăm faptul că secretarul primăriei a cerut o detaşare de şase luni la Săvârşin. Plângerea a fost făcute de Ancuța Simona Pascu, secretar al Primăriei Păuliș, iar pârâtul a fost primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin. După şase înfăţişări, Tribunalul a dat sentinţa în acest dosar admiţând în parte cererea reclamantei.

“Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Comunei Păuliş. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Pascu Anuţa Simona în contradictoriu cu pârâtul Ioan Turcin – Primarul Comunei Păuliş, având ca obiect litigiu cu funcţionarii publici (Legea nr. 188/1999) şi, în consecinţă: Obligă pârâtul să respecte onoarea, reputaţia şi demnitatea în muncă a reclamantei şi să înceteze hărţuirea morală a reclamantei la locul de muncă. Obligă pârâtul să plătească reclamantei echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale. Respinge în rest acţiunea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul Ioan Turcin – Primarul Comunei Păuliş. Respinge acţiunea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta Comuna Păuliş. Compensează cheltuielile de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Arad”, se arată în motivarea sentinței.

Sentinţa care îl obligă pe primar să plătească 5.000 de euro, cu titlu de daune morale, pentru că nu a respectat onoarea, reputaţia şi demnitatea în muncă a angajatei, a fost pronunţată pe 29 ianuarie şi poate fi atacată în termenul legal de ambele părţi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania