Directorul Colegiului Naţional ”Johannes Honterus” din Braşov, Radu Chivărean, a cerut autorităţilor locale să impună închiderea cafenelelor şi barurilor din zona centrală a municipiului în prima parte a zilei, solicitarea fiind făcută, joi, într-o şedinţă a directorilor de şcoli cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi prefectul Mihai Cătălin Văsii.

“Şcolile din centru au o problemă cu barurile din jur. Deja este un fenomen. Se dă elevul jos din maşina părinţilor, nu mai trece strada să vină la şcoală, că mai are timp 10 minute să bea o cafea şi nu mai ajunge la clasă. Apoi, haideţi să spunem lucrurilor pe nume, acolo e zona de dealeri de droguri şi cred că trebuie să luăm măsuri”, a spus Chivărean.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei au precizat că au făcut “razii” în baruri şi că astfel de acţiuni vor continua, urmând să mediatizeze astfel de acţiuni pentru a-i descuraja pe elevi să “chiulească”.

În cadrul şedinţei, prefectul Mihai Cătălin Văsii le-a solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să facă demersurile pentru autorizarea imobilelor în privinţa securităţii la incendii de către ISU, în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut erau peste 50 de şcoli din judeţ în această situaţie. Totodată, prefectul i-a anunţat pe directorii de şcoli că acţiunile de control vor continua şi le-a solicitat să înainteze primăriilor proiectele de investiţii, în condiţiile în care în această perioadă se aprobă bugetele. 

Sursa: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania