Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat că se gândeşte să îi contacteze pe cei doi brutari din Sri Lanka, angajaţi în Ditrău, pentru a le da un loc de muncă la una dintre instituţiile subordonate instituţiei locale, după ce angajatorul a anunţat că îi scoate din producţie.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Alin Tişe a subliniat că dezbinarea, rasismul sau xenofobia nu sunt caracteristicile acestui neam şi nu este de acord cu situaţia creată în Ditrău, judeţul Harghita, unde tot satul este împotriva celor doi brutari din Sri Lanka.

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din Ditrău, judeţul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situaţie îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineaţă să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că îşi vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj – societăţile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a arătat Tişe în postare.

Acesta susţine că unicitatea românilor rezonează cu toleranţa, înţelegerea, o bună comuniune şi grijă pentru cei din jur, valori care au fost mereu respirate.

„Nu am putea fi altfel”, a conchis preşedintele CJ Cluj.

Şi antreprenorul Ştefan Mandachi l-a criticat pe patronul brutăriei din Ditrău care a spus că îi scoate pe cei doi din producţie şi le-a făcut brutarilor din Sri Lanka oferta de a-i angaja la firma sa. „Cu riscul să pierd clienţii sau să provoc răscoale, îi pun şef de producţie”, a spus el.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranţi în satul lor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania