Un jandarm din Cluj a fost filmat în timp ce lovește un bărbat căzut la pământ, îl înjură și îl amenință: “Io-s nime-n Clujul ăsta? Te rup în două”. Incidentul a avut loc în Piața Gării din Cluj-Napoca, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj susține că a declanșat o anchetă în acest caz.


În imaginile filmate de trecători și publicate de gherlainfo.ro se vede cum jandarmul înjură un bărbat căzut pe jos, îl face boschetar și îl amenință că îl rupe “în două”, după care îl lovește cu piciorul. “Io-s nime-n Clujul ăsta? Te rup în două!”, amenință jandarmul.

Incidentul, care a avut loc în Piața Gării din Cluj-Napoca, s-a încheiat la sosirea unui polițist.

Reprezentanții Jandarmeriei Cluj au transmis, după apariția imaginilor, că s-au autosesizat, precizând că cel care apare în filmare este subofiţer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și se afla în zona Gării Cluj-Napoca într-o misiune de patrulare, când a observat un conflict între două persoane.

“Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, să le despartă. Din cauza stării de ebrietate a uneia din persoane, nu a fost posibil acest lucru, aceasta devenind agresivă şi înjurându-l pe jandarm. Din ordinul comenzii unităţii, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost constituită o comisie de verificare. Din ce reiese din imaginile apărute în spaţiul public pe care şi noi le-am vizionat, este vorba despre un comportament agresiv, violent. Urmează ca această comisie să stabilească întregul context în care s-a produs incidentul”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj citat de Mediafax.

Reprezentanții IJJ Cluj susțin că fac verificări asupra acestui incident „care nu face cinste unui cadru militar”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania