Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul companiei Bitdefender se menține printre cei mai înstăriți români, Forbes România plasându-l pe locul 7 în topul 500 al celor mai bogați români. Cu părinţii originari din Fâstâci, județul Vaslui, Florin Talpeș și-a petrecut copilăria în Tara Moţilor, la Brad, în județul Hunedoara, acolo unde tatăl lui lucra în mină. A urmat liceul la fără frecvenţă dar asta nu l-a făcut un elev slab pregătit, ba dimpotrivă, el a reușit să termine Facultatea de matematică din Bucureşti în 1981, fiind printre printre cei mai merituoşi absolvenți.

Spre deosebire de alţi milionari romani care au cheltuit averi pe vile, yachturi său maşini luxoase, el locuieşte tot la bloc, în București, iar alături de soția sa, Măriuca, conduce una dintre cele mai de succes copanii din indutria IT românească.

Bitdefender, compania soților Talpeș, are peste 1.600 de angajați și o echipă de peste 800 de ingineri și cercetători, fiind cunoscută mai ales în afara țării, principalele piețe pentru produsul său antivirus fiind Statele Unite și Europa de Vest.

Soții Talpeș au înființat în 1990 compania Softwin, apoi AntiVirus eXpert (AVX), afacere care s-a transformat în Bitdefender în luna noiembrie 2001. În 2017, compania a fost evaluată la 600 de milioane de dolari, odată ce fondul de investiții Vitruvian Partners a achiziționat 30% din acțiunile Bitdefender de la fondul de investiții Axxess Capital.

Anul trecut, alături de Lidl și alte asociații din educație, Bitdefender a lansat proiectul educațional Edu Networks, care își propune să reducă abandonul școlar, absenteismul, analfabetismul funcțional și să crească promovabilitatea la testele naționale și examenul de Bacalaureat. Bitdefender a demarat în 2018 investiția într-un prim cluster, la Brad, în județul Hunedoara, care a presupus un efort financiar de 600.000 de euro.

,,Noi am susținut deja primul cluster, în 2018, în care au fost implicate 12 școli din Hunedoara, 250 de profesori și peste 3.000 de elevi. Pe lângă cursurile ținute cu profesorii, despre rolul lor și transformarea paradigmelor de gândire, am organizat și ateliere, unde am discutat despre decalajele educaționale și cum le reducem și chiar închidem. De asemenea, am avut și o școală de vară cu învățătorii și educatorii incluși în proiect, unde am abordat importanța literației în educația timpurie. Suntem bucuroși să susținem în continuare acest proiect, care capătă tot mai multă amploare și adoptă profesioniști și parteneri dornici să reformeze spre mai bine educația din România. Știm foarte bine că sunt nenumărate probleme grave, printre care abandonul școlar ridicat (1 din 5 copii părăsește timpuriu școala), analfabetismul funcțional (2 din 5 copii sunt analfabeți funcțional), și promovabilitate scăzută la testele naționale și examenul de Bacalaureat”,  a declarat Florin Talpeș, pentru sursa citată.

Proiectul Edu Networks va fi implementat timp de patru ani consecutivi, în 500 de grădinițe, școli și licee, cu rezultate slabe sau medii, din mediul rural și urban, în care învață aproape 260.000 de elevi.

Sursa: forbes.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania