Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba anunţă lansarea unui nou proiect din pachetul de oferte cu care biblioteca vine în acest an în faţa beneficiarilor săi – proiectul de educaţie financiară ”Copil bogat, copil sărac.”

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Aşa cum reiese din titlu, grupul ţintă al acestui nou proiect îl reprezintă copiii dar sunt bineveniţi şi părinţii sau bunicii şi toate persoanele interesate. De-a lungul activităţilor ce se vor derula la bibliotecă cei prezenţi vor avea prilejul să înveţe cum să-şi gestioneze bugetul, care sunt priorităţile în cheltuirea banilor, care sunt metodele de a economisi bani pentru a-şi realiza un vis, importanţa echilibrului financiar în societate, etc.

Pentru ca activităţile de informare şi învăţare să fie cât mai atractive acestea vor fi însoţite de vizionări de filme, răsfoirea unor cărţi cu poveţe şi poveşti financiare atractive, colorarea de planşe cu desene tematice sau chiar realizarea acestor desene. Proiectul va avea un caracter dinamic şi flexibil, în funcţie de cerinţele şi nevoile participanţilor şi în funcţie de interesul lor pentru domeniul financiar iar activităţile vor fi împletite cu jocuri, cântecele şi momente de lectură. Activitatea pilot a acestui proiect are tema cu titlul ABC-ul Leului şi va avea loc joi, 6 februarie 2020 începând cu ora 10:00 la Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba.

“Toţi copiii sunt bogaţi, cel puţin din perspectiva darului vieţii! Trăim însă cu toţii într-o societate extrem de complexă unde educaţia şi infomarea corectă trebuie să fie pe primul loc în drumul copiilor spre viaţa adultă. Însă şi ca adult ai nevoie de informare şi formare continuă pentru a face faţă în mod optim prezentului şi provocărilor acestuia. În principal depinde de noi, adulţii, cum reuşim să-i educăm pe cei mici pentru a-i pregăti optim pentru viitor, pentru a face faţă provocărilor, pentru a creea o societate mai bună. Biblioteca constituie, organizează, prelucrează, dezvoltă şi conservă colecţii de cărţi în scop de informare, cercetare, educaţie sau recreere prin iniţierea, organizarea şi desfăşurarea de programe şi proiecte culturale.

Acest proiect cultural de educaţie financiară, intitulat simbolic Copil bogat, copil sărac – având ca titlu de inspiraţie celebra carte Tată bogat, tată sărac a autorului Robert T. Kiyosaki, vine în sprijinul dezvoltării abilităţilor antreprenoriale în principal la copii şi în scopul promovării colecţiilor de carte din zona economică, dar nu numai, deţinute de bibliotecă şi a formării abilităţilor de învăţare prin studiu şi analiză a celor studiate, în prezenţa unui coordonator de specialitate. Tema lunii februarie este ABC-ul Leului iar activitatea este coordonată de consultantul financiar Claudiu Simedru. Proiectul este în faza de proiect pilot urmând să se desfăşoare pe durata întregului an. În speranţa că v-am suscitat interesul vă aşteptăm cu drag la bibliotecă!”, afirmă Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” Alba.

Proiectul face parte din programul 1 USERS, parte componentă a Proiectului managerial pentru perioada 2017 – 2020.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.