Profesorul Robert D.Reisz, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării al Universităţii de Vest, a încetat din viață, la numai 55 de ani. Robert D.Reisz a fost unul din cei mai respectaţi profesori universitari şi oameni de cultură din Timişoara, un intelectual de primă mână.

Lui Robert Reisz i s-a făcut rău în timp ce juca baschet, unul din hobby-urile sale.

Robert D. Reisz a fost profesor la departamentul de ştiinţe politice al Universităţii de Vest din Timişoara. Principalul lui domeniu de cercetare au fost politicile învăţământului superior, dar a publicate şi despre politici educaţionale în general, migraţie şi alte teme.

Profesorul Reisz a fost şi preşedintele secţiunii de sociologia educaţiei din cadrul Societăţii Sociologilor din România. De-a lungul anilor a lucrat ca şi cercetător la International Center for Higher Education and Research (INCHER) Kassel, Germania, la Hungarian Institute for Education Research (HIER) Budapesta, la Institute for Higher Education Research (HoF) Wittenberg, Germania şi a fost bursier al Colegiului Noua Europă (NEC) Bucureşti şi al Collegium Helveticum din Zürich. 

A publicat până acum nouă cărţi, 45 articole în reviste cu referenţi, şi 30 de capitole de cărţi. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania