Cei doi muncitorii sri-lankezi angajaţi la brutăria din Ditrău au fost vizitaţi astăzi de reprezentanţii firmei de recrutare prin intermediul căreia au venit în România. Într-o postare pe Facebook a firmei respective se precizează că aceştia sunt liniştiţi şi fericiţi şi că doresc să rămână la Ditrău. Mai mult, compania care i-a angajat este hotărâtă să meargă mai departe cu plasarea altor cinci muncitori care urmează să vină la Ditrău, conform contractului încheiat cu firma de recrutare.

Reprezentanţii firmei de recrutare au arătat că, în urma discuţiei avute cu reprezentantul brutăriei, angajatorul sri-lankezilor s-a decis să se meargă mai departe cu plasarea altor cinci muncitori, care urmează să vină în curând la Ditrău.

“În cursul zilei de astăzi (marţi – n.red.) ne-am deplasat la Ditrău pentru a sta de vorbă cu cei doi angajaţi srilankezi, oferindu-le sprijinul nostru în situaţia tensionată din ultima perioada. Ne-am bucurat să îi găsim liniştiţi şi fericiţi şi ne-au asigurat că îşi doresc să rămână la Ditrău şi să îşi finalizeze raporturile de muncă, aşa cum au convenit iniţial. Până atunci, îşi aşteaptă cu nerăbdare colegii iar referitor la situaţia creată în localitate, ei consideră că, aşa cum se întâmplă oriunde în lume, oamenii ‘sunt buni sau mai puţini buni’. Am luat legătura şi cu agenţia parteneră din Sri Lanka, asigurând astfel familiile care îi încurajează de acasă că nu există motive de îngrijorare privind şederea în România”, se precizează în postarea pe Facebook.

De asemenea, într-o altă postare a firmei pe reţeaua de socializare se mai arată că în cei 13 ani de când importă forţă de muncă din Asia nu a întâlnit în nicio comunitate “reacţii extremiste şi lipsite de raţionament”, chiar dacă a întâmpinat diferite probleme, inclusiv reticenţa autorităţilor.

“De-a lungul timpului, în cei 13 ani de când importăm forţă de muncă din Asia, am întâmpinat diferite probleme şi situaţii, inclusiv reticenţa autorităţilor locale în zone în care plasam primele grupuri de muncitori străini, dar, în nicio comunitate nu am întâlnit reacţii extremiste şi lipsite de raţionament. De obicei, autorităţile locale nu îşi doreau străini în localitate întrucât nu stăpâneau legislaţia care reglementează importul de forţă de muncă, dar în urma discuţiilor, toată lumea a înţeles că această migraţie controlată reprezintă o soluţie la lipsa forţei de muncă din Romania”, se precizează în postarea menţionată.

Totodată, se mai arată că au fost alese ca ţări de provenienţă a muncitorilor plasaţi cele cu religii care “promovează şi pun în practică toleranţa, non-violenţa şi buna înţelegere, aşa cum fac budismul şi hinduismul”.

Referitor la reacţiile comunităţii locale din Ditrău, firma de recrutare mai menţionează “că acestea s-au bazat exclusiv pe lipsa de informaţie în acord cu tendinţele actuale privind regimul străinilor în România”.

Sursa foto: MSPRO

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania