Directorul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și fost ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că suferă de o boală gravă, autoimună, pentru care se tratează în ţară, cu tratament specific, între care imunoglobuline şi cortizon.

Sorina Pintea a scris, luni seara, pe Facebook, faptul că a început să se simtă rău în ultima parte a mandatului de ministru, dar a pus totul pe seama oboselii.

„Viaţa este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline”, a scris Pintea.

Fostul ministru a spus că boala de care suferă este dermatomiozita, din fericire diagnosticată în primele 4 luni, fără afectare musculară.

Dermatomiozita este o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare. Pe lângă afectarea pielii şi muşchilor, frecvent sunt atinse si viscerele, in special tubul digestiv, cordul si plaminii.

Ministrul precizează că are încredere în sistemul medical din România şi se tratează în ţară, într-un spital de stat, iar în prezent, boala este în remisie.

„În momentul de faţă boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public. Vreau să ştiţi că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ţinut departe de voi, doar că am comunicat mai puţin”, a mai scris Pintea.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania