Dacă mă întrebi pe mine care nu am ținut în viața mea diete, cea mai bună metodă de slăbit e râsul. Râd cât se poate de des și cât se poate de cu poftă și se pare că dă roade… De aceea îți recomand și ție să râzi cât de des poți, pentru că astfel, nu doar că vei fi mai slab, dar vei avea întotdeauna un psihic bun, care e de mare ajutor într-o dietă serioasă. Și ca să începem acest articol cu câteva grame în minus am să-ți spun un banc despre diete pe care l-am auzit de curând:

Două prietene se întâlnesc pe stradă. Una se miră de cealaltă: „Vai dragă, ce tare te-ai îngrășat!”. Cealaltă îi răspunde voioasă: „Nu-i nimic. Țin dietă”. Iar cealaltă, nici ea mai slăbuță, o întreabă: „Ce dietă ții?”. „Iau pastile de slăbit” vine prompt răspunsul. „Și câte pastile iei?” insistă prietena. „Iau până mă satur” răspunde chestionata.

În cazul în care ai râs, am să te binedispun încă și mai tare, spunându-ți că și cititul slăbește. O oră de citit, echivalează potrivit specialiștilor în diete cu aproximativ 90 de calorii arse. Dar bineînțeles că nici o oră, sau două de citit pe zi nu vor fi suficiente atunci când ai nevoie să dai jos ceva mai multe kilograme.

Te întrebi așadar probabil, bine, bine, dar care e cea mai bună metodă de slăbit? Probabil că pentru fiecare dintre noi există o dietă diferită care să dea roadele scontate. Pentru unii cea mai eficientă este dieta Rina, pentru alții este dieta ketogenică, pentru alții este dieta Dukan sau Daneză sau poate cea Indiană, etc, etc. Asta pentru că fiecare dintre noi slăbim în ritm diferit în funcție de metabolismul pe care îl avem, de excesul ponderal, de retenția de apă, de cât de activi suntem peste zi și chiar de cantitatea și calitatea somnului de peste noapte.

Acestea fiind spuse, îți propun în rândurile de mai jos câteva cărți cu diete publicate de editura noastră ale căror rezultate și informații utile sunt garantate de numărul mare de exemplare în care s-au vândut și de numeroșii cititori care și-au exprimat încântarea în legătură cu ele. 

Rămâne la latitudinea ta să alegi care dintre metodele propuse de aceste cărți ți se potrivește cel mai bine și care reprezintă cea mai bună metodă de slăbit pentru tine:

 1. Dieta Bulletproof. Pierde până la jumătate de kilogram pe zi, recuperează-ți energia și concentrarea și îmbunătățește-ți viața de Dave Asprey 

Cel care a scris cartea și care a descoperit metoda de slăbit Bulletproof este un milionar din Silicon Valley pe nume Dave Asprey, care, la vârsta de 25 de ani avea înfricoșătoarea greutate de 136 de kilograme. Pentru el decizia de a slăbi sau de a rămâne gras făcea diferența între viață și moarte. Așadar, s-a decis să slăbească printr-o metodă proprie pe care a numit-o biohacking. Din acel moment și-a petrecut următoarele două decenii și jumătate din viață străbătând lumea din Tibet până în Anzi, în căutarea unor modalități de a se bucura și de a beneficia de întregul său potențial uman.

Iată care sunt pe scurt principiile dietei Bulletproof:

 • Nu numeri calorii, ci eviți alimentele care „te sleiesc” de puteri;
 • Dieta Bulletproof este o dietă ketogenică, ceea ce înseamnă că îți vei determina organismul să ardă grăsimi nu carbohidrați pentru a produce energie;
 • Dieta Bullletproof este bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați;
 • Dieta Bulletproof înseamnă: 6– 11 porții de legume pe zi; 5-9 porții de grăsimi pe zi; 4-6 porții de proteine pe zi și 1-2 porții de fructe și legume cu amidon pe zi.
 • Dieta Bulletproof înseamnă să gătești alimentele astfel încât acestea să nu devină toxice după preparare;

Dieta Bulletproof mai presupune să:

 • Elimini zahărul și să înlocuiești caloriile din zahăr cu grăsimi sănătoase;
 • Elimini glutenul sub toate formele sale (inclusiv pâinea, cerealele și pastele fără gluten);
 • Elimini aditivii, coloranții și aromele sintetice;
 • Înlături lactatele procesate, omogenizate și pasteurizate;
 • Să consumi fructe de mare pescuite în natură și carne de la animale crescute cu iarbă, dar și fructe și legume organice;

Suplimentar, pe lângă această carte îți recomand să achiziționezi cartea scrisă de același autor: „Bulletproof. Cartea de bucate” unde vei găsi rețete concepute special pentru cei care se hotărăsc să țină Dieta Bulletproof.

 1. Gata cu grăsimea încăpățânată de Jorge Cruise 

Metoda de slăbire propusă de Jorge Cruise nu este doar una foarte bine structurată: are o durată de trei luni, promite pierderea a 700 de grame pe zi și se bazează pe trei principii diferite: gândește corect, alimentează-te corect și mișcă-te corect, ci este și una foarte frumoasă, pentru că îmbină sfaturile practice de slăbit cu transmiterea unei puternice motivații spirituale.

Altfel spus, cartea lui Jorge Cruise are totul la pachet. Explicația. De ce ești gras? De ce nu ești doar tu vinovat pentru asta? Ce rol are stresul în toată povestea asta? Metoda. Cum trebuie să gândesc ca să nu mă mai îngraș din cauza stresului? Ce trebuie să mănânc ? Cum trebuie să fac mișcare? Și motivația, pe care o vei extrage din citatele motivaționale foarte bine alese. Ultima parte a cărții conține planul detaliat al întregului program de trei luni, structurat pe zile. O metodă practică, ușoară și eficientă pentru toți cei care nu au timp de pierdut, dar care vor cu orice preț să slăbească.

 1. Curs de pierdere în greutate: 21 de lecţii spirituale ca să scapi pentru totdeauna de kilogramele în plus de Marianne Williamson

Marianne Williamson s-a impus în topul New York Times cu acest bestseller inspirat de celebra prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey datorită faptului că a venit cu o perspectivă holistică asupra problemei kilogramelor în plus. Ea ne propune în această carte 21 de lecții spirituale pentru a scăpa de greutatea excesivă, integrând elemente de natură spirituală, emoțională și psihologică, scopul fiind ceea ce autoarea numește „pierderea conștientă în greutate”. Așadar, odată cu acest volum vei primi mai mult decât o carte de diete, vei primi o valoroasă carte de spiritualitate.

Marianne Williamson își exprimă prin intermediul cărții convingerea că nu „dietele extraordinare și exercițiile fizice supraomenești” sunt soluția pentru kilogramele în plus. Ea crede că soluția la problemele de greutate se află în tine, mai exact, în subconștientul tău, în suferința neprocesată care se ascunde în spatele obișnuințelor tale alimentare nesănătoase, aceeași suferință care pe alții îi face să se drogheze sau să consume alcool.

Soluția propusă așadar de Marianne Williamson este un program spiritual care îți va reprograma pozitiv și permanent atât mintea conștientă, cât și pe cea subconștientă. Un program care va înlocui frica cu iubirea și te va reconecta cu realitatea ta spirituală printr-o forță numită Mintea Divină. Acest curs de pierdere în greutate nu este despre alimentație ci despre spiritualitate – despre căutarea unei puteri superioare puterii tale.

 1. Vizualizare pentru scădere în greutate: Ghidul metodei Gabriel de folosire a minții pentru transformarea totală a corpului tău de Jon Gabriel

Albert Einstein, Oprah Winfrey, Michael Jordan, Thomas Edison, Martin Luther King Jr., Jim Carrey sau Arnold Schwarzenegger sunt doar câteva dintre celebritățile care au reușit să se bucure de succes, avere și recunoaștere grație vizualizării. Prin urmare, Jon Gabriel, autorul metodei de slăbit propusă de această carte, s-a gândit că dacă alții au reușit să își împlinească visurile mărețe cu această metodă, el de ce nu ar putea să slăbească.

Jon Gabriel, cântărea în anul 2001, 185 de kilograme. Doi ani mai târziu, acesta avea să cântărească cu 100 de kilograme mai puțin, grație vizualizării, demonstrând astfel că vizualizarea este eficientă indiferent dacă îți dorești să atingi culmile gloriei, să te îmbogățești sau să slăbești. Metoda Gabriel este o abordare a scăderii în greutate dinspre interior spre exterior, ce se bazează pe vizualizare.

Constatând că metodele clasice de slăbit nu dau rezultate în cazul lui, Jon Gabriel a căutat și a găsit altceva. Vizualizare pentru scădere în greutate este metoda de slăbit prin care el și-a convins creierul că trupul său are nevoie să fie slab. Și a reușit. Cartea de față nu doar că te va ajuta să slăbești, dar îți va explica totodată o serie de legi ale corpului precum: ce este rezistența la leptină, cum ne sabotează stresul greutatea sau cum să îți aduci creierul în modul SMART (Super Mental Alert Reeducation Training – Modul de instruire și reeducare a conștientului supermental).

Cu Metoda Gabriel vei reuși totodată:

 • Să reduci stresul;
 • Să dezvolți obiceiuri sănătoase;
 • Să elimini dependența de junk food;
 • Să rezolvi traumele emoționale;
 • Să dezvolți limite mai puternice;
 • Să dormi mai bine;
 • Să poftești la alimente veritabile, pline de viață și sănătoase;
 • Să îți recâștigi bucuria de a face mișcare;
 • Să te simți mai în siguranță și mai conectat;
 • Să îți sporești avuția;
 • Să creezi relații mai pline de iubire.
 1. Soluția de tapotare pentru pierdere în greutate și încredere în propriul corp de Jessica Ortner

Metoda de slăbit propusă de Jessica Ortner se bucură încă de un mare succes printre cei care se luptă cu kilogramele în plus poate și pentru că se bazează pe controlul emoțiilor. Autoarea, care s-a confruntat ea însăși în adolescență cu problema greutății excesive, este convinsă că tehnica reducerii stresului prin tapotare sau EFT (Emotional Freedom Technique) poate fi soluția pentru scăderea ta în greutate.

După ce îți explică foarte limpede cum acționează stresul la nivelul corpului tău, vei înțelege că, cu cât ești mai mult timp stresat, cu atât digestia, metabolismul și hormonii tăi au mai mult de suferit. Cu alte cuvinte, degeaba mănânci puțin și faci exerciții fizice, dacă funcții esențiale ale corpului tău sunt blocate.

Ce faci așadar pentru a-ți face organismul să funcționeze din nou la parametri normali? Aici intervine rolul tapotării al cărei scop este „de a perturba reacția luptă sau fugi, permițându-i astfel corpului să se întoarcă rapid la o stare mai relaxată, în care poate să susțină o digestie mai sănătoasă și un metabolism mai rapid”.

Totodată, prin tapotare îți vei educa creierul să răspundă în mod diferit (adică echilibrat) la aceeași stimuli față de modul în care a răspuns în trecut. Iar partea cea mai practică a acestei metode de scădere în greutate este faptul că se potrivește cu programul tău încărcat, întrucât o poți practica oricând îți găsești câteva minute libere.

 1. Realimentare. Un plan de alimentație de 24 de zile pentru a topi grăsimea, a crește nivelul testosteronului și a spori puterea și rezistența de John La Puma

John La Puma a scris această carte gândindu-se strict la bărbați și la nevoia acestora de a se repune în formă fizică. Prin urmare, cartea îi va ajuta pe urmașii lui Adam să dea burta jos și să își refacă masa musculară, dar va prezenta în egală măsură sexului tare și câteva metode de a-și crește nivelul testosteronului și de a-și spori puterea și rezistența. Realimentare este așadar o carte bună de citit nu numai pentru cei dintre voi care își doresc să slăbească, dar și pentru cei care vor pur și simplu să fie mai în formă și mai sănătoși.

La sfârșitul programului de 24 de zile de repunere în formă conceput de John La Puma autorul îți garantează următoarele rezultate:

 • Vei da jos grăsimea de pe burtă care e periculoasă și te incomodează;
 • Vei dezactiva aparatul de conversiune testosteron – estrogen care operează în grăsimea de pe burtă;
 • Te vei simți mai energic, mai atractiv și mai puternic;
 • Vei avea mai multă claritate în gândire;
 • Țesutul muscular ți se va tonifica și va dispărea moliciunea;
 • Vei dormi ca un prunc și te vei trezi ca un bărbat;
 • Vei avea erecții mai ferme și un apetit sexual mai ridicat;
 • Vei respira mai bine, te vei stresa mai puțin și vei fi mai productiv.

Dar mai presus de toate, spune autorul: „Îți vei redobândi forța, energia, vigilența și virilitatea. Vei ajunge mai aproape de idealul tău și de cel care ești cu adevărat”.

 1. 4 ore – Corpul de Timothy Ferriss

Este mai degrabă un tratat decât o simplă carte de slăbit. Autorul își propune să te ajute să slăbești făcându-te mai întâi să îți înțelegi cu adevărat corpul, felul cum funcționează el, ce îi face bine și ce îi dăunează și abia apoi îți prezintă metodele prin care ai putea deveni mai suplu.

Iată pe scurt ce vei afla și ce vei reuși să obții citind această carte:

 • Cum să slăbești 9 kilograme în 30 de zile fără să faci exerciții fizice;
 • Ce ai voie să mănânci, ce nu ai voie, ce e indicat, ce nu e indicat, pentru a topi cât mai multă grăsime, și mai ales, vei citi multe lucruri rele despre acești „balauri” ai dietelor, intitulați carbohidrați;
 • Greșeli frecvente pe care le faci atunci când ții dietă;
 • Cum să nu te îngrași atunci când te îndopi;
 • Cum să pierzi grăsime cu ajutorul unor pungi cu gheață;
 • De ce sunt bune dușurile reci?
 • Ce sunt steroizii și care sunt efectele lor secundare?
 • Ce antrenamente să faci pentru a-ți tonifia diferite grupe musculare sau pentru a pierde în greutate?
 • Cum să obții 15 kilograme de mușchi în 30 de zile fără steroizi, doar cu antrenamente susținute la sala?
 • Cum să îți îmbunătățești performanțele sexuale ținând cont de anumite trucuri?
 • Cum să ai un somn odihnitor și cum să te simți mai odihnit dormind mai puțin?
 • Cum să scapi de durerile de spate, cervicală, gât, etc. prin renunțarea la anumite obiceiuri și prin exerciții fizice?
 • Cum să îți prelungești viața?
 1. Mănâncă gras, fii suplu: De ce grăsimile sunt secretul pentru scădere în greutate și o sănătate de fier de Dr. Mark Hyman

Dr. Mark Hyman trece cu buldozerul peste tot ce au construit „industriile de slăbit” în ultimii ani venind cu o teorie care susține că grăsimile te pot face nu numai să slăbești, dar și să fii mai sănătos. Ei bine da, în cazul în care ai fugit până acum ca cel rău de tămâie de grăsimi, optând întotdeauna pentru varianta low-fat a alimentelor consumate, Dr. Mark Hyman îți spune că ai greșit amarnic.

Și îți prezintă și datele statistice de care mintea ta de Toma necredinciosul are nevoie pentru a înțelege cum stau lucrurile. Potrivit lui Hyman se pare că începând cu anii ’80 o mare parte a lumii a trăit în eroare, evitând grăsimile mai ceva ca spălatul rufelor de Bobotează. Însă, ulterior, s-a constatat că starea de sănătate a populației s-a înrăutățit în loc să se îmbunătățească, a crescut numărul bolilor cronice și a apărut ceea ce azi numim epidemia de obezitate.

Așadar, grăsimile sunt bune, iar Dr. Hyman te va ajuta să înțelegi asta explicându-ți pe înțeles complicatul și mai ales derutantul mecanism al grăsimilor. În plus, îți oferă un plan de 21 de zile care reprezintă o resetare completă a organismului la toate nivelurile. Acest plan te va ajuta să oprești hormonul care stochează grăsimile, să-ți reprogramezi genele ca să pierzi în greutate și să fii sănătos, să-ți blochezi poftele, să arăți și să te simți mai bine. Sună tentant, nu-i așa? De fapt nu numai sună, chiar e tentant. Convinge-te singur!

Poți achiziționa toate aceste cărți de pe site-ul editurii Act si Politon

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania