Dan Barna, președintele USR, a anunțat pe Facebook că partidul vrea alegeri anticipate, dar dacă acestea nu vor fi posibile alianța USR PLUS vrea să intre la guvernare, propunerea de premier fiind Dacian Cioloș. Barna spune că primul obiectiv al acelui guvern trebuie să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Postarea vine după ce, cu doar câteva ore înainte, președintele USR susținuse cu tărie că nu va propune un premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis.

Postarea integrală a lui Dan Barna:

USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania