fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂAlianța USR-PLUS dorește să preia guvernarea; Dacian Cioloș propus premier

Alianța USR-PLUS dorește să preia guvernarea; Dacian Cioloș propus premier

Publicat în

spot_img
spot_img

Dan Barna, președintele USR, a anunțat pe Facebook că partidul vrea alegeri anticipate, dar dacă acestea nu vor fi posibile alianța USR PLUS vrea să intre la guvernare, propunerea de premier fiind Dacian Cioloș. Barna spune că primul obiectiv al acelui guvern trebuie să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Postarea vine după ce, cu doar câteva ore înainte, președintele USR susținuse cu tărie că nu va propune un premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis.

Postarea integrală a lui Dan Barna:

USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern.

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.