Municipiul Reșița va avea, începând cu 28 februarie, o aplicație digitală prin intermediul căreia cetățenii vor putea sesiza în timp real orice problemă. De la gropile din asfalt, gunoaiele aruncate la întâmplare sau mașinile parcate neregulamentar și până la lucrările nesemnalizate, reșițenii vor putea raporta orice problemă cu ajutorul unui smartphone, prin intermediul acestei aplicații dezvoltate de către Primăria Reșița.

Platforma va oferi, atât cetățenilor, cât și autorităților locale, soluții de administrare inteligentă a orașului.

Consilierii locali din Reșița au aprobat, în ultima ședință, încheierea unui protocol de colaborare cu o firmă din județul Cluj care va dezvolta gratuit, în cadrul unui proiect-pilot, o aplicație digitală de implicare civică, de tip „Smart City”. 

„Este o firmă care a făcut câteva aplicații inteligente în Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu. De exemplu, dacă vedeți o groapă, canalizare spartă, o zonă unde e întrerupt iluminatul stradal, orice problemă ce ține de administrarea orașului, veți putea intra pe aplicație, pe Primăria Reșița, să o sesizați. Este o modalitate foarte rapidă de a aduce la cunoștință primăriei orice probleme sunt în oraș, o modalitate rapidă de interacțiune între cetățeni și administrația publică”, a explicat primarul Ioan Popa la finalul ședinței de Consiliu Local.

Această interacțiune va fi posibilă prin intermediul suitei CityApps ce cuprinde aplicații utile precum: CityHealth, ce permite cetățenilor să raporteze și să obțină notificări despre problemele din oraș – platformă care a câștigat competiția „Best Smart City Project Category at Romanian Smart City Industry Awards 2019” (foto); CityAlert, care emite notificări referitoare la evenimentele și lucrările care au loc în oraș; CityParking, care indică în timp real disponibilitatea unui loc de parcare și ghidează șoferul pentru a ajunge la acesta în cel mai scurt timp posibil. 

Aplicația va fi disponibilă începând cu 28 februarie 2020 și va putea fi descărcată gratuit.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania