Circulaţia pe DN 12C între Gheorgheni (judeţul Harghita) şi Lacul Roşu a fost închisă din cauza căderilor de copaci pe partea carosabilă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Din cauza vântului puternic ce a determinat căderi masive de copaci pe partea carosabilă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 12C între localităţile Gheorgheni (judeţul Harghita) şi Lacul Roşu, limita cu judeţul Neamţ. Recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze doar în cazuri de strictă necesitate pe drumurile aflate sub cod portocaliu şi roşu, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, precizează sursa citată.

Localităţile Tulgheş, Recea, Hagota şi Corbu au rămas, miercuri după-amiaza, parţial fără curent electric din cauza vântului puternic şi a ninsorii, care au afectat mai multe posturi de transformare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, au fost avariate 32 de posturi de transformare, fiind afectaţi 1.622 de utilizatori din cele patru localităţi.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo sunt nealimentaţi, în continuare, cu energie electrică 827 de utilizatori din localităţile Bilbor şi Secu.

Echipele distribuitorului de energie electrică sunt pe teren pentru remedierea defecţiunilor. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod roşu de viscol, valabile din această seară şi până joi dimineaţa în opt judeţe, şi alte avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ninsori viscolite ce vizează mare parte din ţară. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.