Asociația Vechiul Cluj îi invită pe toți cei care doresc să afle lucruri inedite despre istoria orașului la lansarea a celui de-al patrulea volum al seriei de ghiduri bilingve ”Re-descoperim Clujul”, care poartă subtitlul „Comunitățile comunității Clujului”. Asemeni tururilor pe care Asociația le-a organizat pe perioada verii anului 2019, volumul apărut la Editura Şcoala Ardeleană revelă contribuțiile diferitelor comunități etnice ale Clujului, de-a lungul istoriei, la modelarea orașului. Traducerea în limba engleză a volumului aparține doamnei Teodora Sas.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 februarie 2020, de la ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Asociația îi are invitați pe: domnul dr. Cosmin C. Rusu, cadru didactic la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, autor al volumului și ghid al tururilor din anul precedent, domnul prof. univ. dr. Ovidiu Ghitta, decanul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, domnul Vasile George Dâncu, director la Editura Şcoala Ardeleană, domnul Tudor Salagean, director la Muzeul Etnografic al Transilvaniei și domnul Sebastian Moga, președintele Asociației Vechiul Cluj.

Proiectul Re-descoperim Clujul, aflat la a IV-a ediție, a fost realizat în anul 2019 cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Municipiul Cluj-Napoca.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.