Fondatorul Microsoft, Bill Gates, se implică în găsirea unor soluții pentru combaterea noului tip de coronavirus și donează – prin intermediul Fundaţiei Bill & Melinda Gates – 100 de milioane de dolari pentru a găsi cât mai repede un vaccin care să combată eficient acest flagel care a ucis deja peste 500 de persoane în China, informează AFP.

Fundaţia Bill & Melinda Gates s-a angajat miercuri să investească 100 de milioane de dolari în lupta demarată împotriva noului tip de coronavirus apărut în China, primele 10 milioane de dolari din acestă sumă fiind anunţate la sfârşitul lunii ianuarie.

“Organizaţiile multilaterale, guvernele, sectorul privat şi organizaţiile filantropice trebuie să lucreze împreună pentru a încetini epidemia, să ajute ţările să îşi protejeze cetăţenii cei mai vulnerabili şi să accelereze dezvoltarea unor instrumente care să stopeze epidemia”, a declarat directorul general al Fundaţiei Gates, Mark Suzman.

20 de milioane de dolari vor merge spre instituţii precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) şi omologul său din China, dar şi pentru Comisia naţională pentru sănătate din China.

Alte 20 de milioane de dolari vor fi alocate autorităţilor de sănătate publică din ţările din Africa Subsahariană şi Asia de Sud-Est, zone care au fost afectate disproporţionat de mult de epidemiile recente, inclusiv de pandemia de H1N1 din 2009.

Până la 60 de milioane de dolari vor fi alocaţi programelor de cercetare iniţiate pentru obţinerea unor vaccinuri, pentru tratamente medicale şi pentru instrumente de diagnosticare

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania