Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după ce Guvernul Orban a fost demis ca urmare a moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, că, din cauza PSD, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute. Preşedintele a precizat că va convoca partidele parlamentare la consultări joi, la ora 12:00; iar seara va anunţa probabil deja persoana desemnată să conducă Guvernul.

Este nevoie de câţiva paşi politici, vor fi făcuţi rapid: Voi convoca partidle parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâne, la ora 12.00. Mâine seară, voi anunţa, probabil, persoana desemnată pentru a forma un nou guvern. Întrebarea este cum va continua politica guvernamentală. Eu am fost şi rămân adeptul alegerilor anticipate. Eu vreau să intrăm într-o logică care duce spre alegeri anticipate. Dacă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, voi insista să fie votat un guvern constiuit de şi în jurul PNL”, a afirmat Klaus Iohannis. 

”O moţiune împotriva Guvernului a fost depusă şi votată. Este momentul să ne gândim un pic ce avem în spaţiul politic. Vedem, pe de-o parte, un guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea să vnă cu măsuri pentru România şi români. (…) Un guvern care vrea să repună România în normalitate. Pe partea cealaltă avem o majoritate PSD-istă care se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăţi gvernarea de la noi din ţară. Dacă urmărim discursul politic, vedem că guvernul liberal vrea să repare greşelile din ultimii trei ani şi un PSD care se opune reformelor. Din cauza PSD, guvernul nu va mai continua reformele”, a declarat preşedintele. 

În opinia sa, PSD vrea înapoi la putere, baronii roşii vor înapoi la banul public şi astăzi s-au găsit suficienţi care au votat moţiunea, pe o speţă care ar fi îmbunătăţit democraţia.”Pot să vă spun: lucrurile merg mai departe, instituţile sunt solide, Guvernul va rămâne în funcţie cu ceva mai puţine atribuţii. Guvernarea merge mai departe. Nu este cazul să credem că vom intra într-o situaţie fără ieşire. Instituţiile vor funcţiona”, a dat asigurări preşedintele.

”Este inadmisibil să pierdem timpul şi nervii că avem un PSD care nu doreşte reforme. Să stea în opoziie, să-şi revină, să devină european!”, a conchis Iohannis.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania