Vântul care a suflat în rafală, cu mare putere, a adus necazuri în mai multe localități din județul Timiș. Pompierii au fost nevoiți să intervină încă de la primele ore ale dimineții când un tir a rămas blocat în trafic la ieșirea din Timișoara, spre Utvin, după ce un copac de mari dimensiuni a căzut peste el, rupt de forța vântului.

Până la ora 13.30, din pricina condițiilor meteo, pompierii au fost solicitați să intervină în cinci cazuri, tot pentru a degaja arbori căzuți peste autovehicule. Au fost înregistrate astfel de incidente în Timișoara, pe străzile Petre Olariu, Matei Basarab, Fructelor, Constantin cel Mare și Polonă.

Mai târziu, pompierii au fost solicitați să intervină și în zona Complexului Studențesc, pe strada Delfinului un copac fiind smuls din rădăcini și căzând peste un autoturism parcat în fața blocului.

Vântul a pus probleme mari și în Sânnicolau Mare. În centrul orașului circulația a fost complet blocată pentru ca pompierii să poată interveni pentru degajarea elementelor de construcție desprinse de pe unul dintre blocuri. Patru autospeciale ale poliției au asigurat traficul până la finalizarea intervenției pompierilor.

Probleme au fost înregistrate pe străzile Republicii, dar și pe Dămșescu. Mai mult, zidul Școlii Generale „Theodor Bucurescu” nr. 1 s-a prăbușit. Conform celor de la ISU Timiș, în urma acestor eveniemnte, o persoană ar fi fost rănită ușor.

Nu departe de Sânnicolau Mare, la Lovrin, DN6 a fost blocat din pricina unui copac căzut pe carosabil. La Giarmata Vii un copac a căzut pe calea ferată perturbând traficul feroviar.

Foto: ISU Timiș

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania