Andreea Ioana Ilașcu este o elevă de clasa a X-a la Colegiul Tehnic ”Mircea Cristea” din Brașov, secția tehnician producție film și TV, ea fiind totodată și cea mai tânără colaboratoare a portalului Știrile Transilvaniei. Andreea nu este, însă, un elev ca oricare altul, fiind exemplul perfect de determinare și voință, muncă și dorință de afirmare. Scurtmetrajul cu care debutează în portalul nostru se numește ”Povestea lui Bogdan”, un film manifest care poate fi un adevărat duș rece pentru tinerii de bani gata, cei care primesc totul și dau foarte puțin în schimb.

Personajul principal, Bogdan, este un tânăr din satul Lunca Câlnicului, care își povestește în fața camerei momentele ce i-au marcat viața. Rămas orfan la doar 8 luni, a fost crescut de bunica lui, cea care a înlocuit figura maternă, atât pentru el cât și pentru fratele său.

În mai puțin de 10 minute, filmul reușește să creeze emoții extrem de puternice în privitor. Greutățile pe care viața i le-a pus în cale l-au întărit pe Bogdan, iar credința în Dumnezeu i-a dat puterea de a merge mereu și mereu înainte, depășind obstacolele, fără a cere nimic nimănui. A muncit și, chiar dacă avea dreptul, nu a cerut niciodată ajutor social de la primărie.

Astăzi, Bogdan este văzut de întreaga comunitate drept cel mai harnic om din Lunca Câlnicului, un exemplu despre cum orice obstacole pot fi depășite, dacă ai dorința de a fi mai bun, dacă ai atitudinea potrivită, dacă muncești pe brânci și dacă ai credință că Dumnezeu îți este alături.

Scurtmetrajul a fost prezentat și în cadrul festivalului Amural Vizual din Brasov, fiind foarte apreciat.

Andreea Ioana Ilașcu documentează în acest moment alte două materiale extrem de incitante, filme documentare pe care abia așteptăm să vi le prezentăm.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.