fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăALEGEREA EDITORILORVIDEO EXCLUSIV| ”Povestea lui Bogdan”, filmul manifest al unei eleve de liceu...

VIDEO EXCLUSIV| ”Povestea lui Bogdan”, filmul manifest al unei eleve de liceu din Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Andreea Ioana Ilașcu este o elevă de clasa a X-a la Colegiul Tehnic ”Mircea Cristea” din Brașov, secția tehnician producție film și TV, ea fiind totodată și cea mai tânără colaboratoare a portalului Știrile Transilvaniei. Andreea nu este, însă, un elev ca oricare altul, fiind exemplul perfect de determinare și voință, muncă și dorință de afirmare. Scurtmetrajul cu care debutează în portalul nostru se numește ”Povestea lui Bogdan”, un film manifest care poate fi un adevărat duș rece pentru tinerii de bani gata, cei care primesc totul și dau foarte puțin în schimb.

Personajul principal, Bogdan, este un tânăr din satul Lunca Câlnicului, care își povestește în fața camerei momentele ce i-au marcat viața. Rămas orfan la doar 8 luni, a fost crescut de bunica lui, cea care a înlocuit figura maternă, atât pentru el cât și pentru fratele său.

În mai puțin de 10 minute, filmul reușește să creeze emoții extrem de puternice în privitor. Greutățile pe care viața i le-a pus în cale l-au întărit pe Bogdan, iar credința în Dumnezeu i-a dat puterea de a merge mereu și mereu înainte, depășind obstacolele, fără a cere nimic nimănui. A muncit și, chiar dacă avea dreptul, nu a cerut niciodată ajutor social de la primărie.

Astăzi, Bogdan este văzut de întreaga comunitate drept cel mai harnic om din Lunca Câlnicului, un exemplu despre cum orice obstacole pot fi depășite, dacă ai dorința de a fi mai bun, dacă ai atitudinea potrivită, dacă muncești pe brânci și dacă ai credință că Dumnezeu îți este alături.

Scurtmetrajul a fost prezentat și în cadrul festivalului Amural Vizual din Brasov, fiind foarte apreciat.

Andreea Ioana Ilașcu documentează în acest moment alte două materiale extrem de incitante, filme documentare pe care abia așteptăm să vi le prezentăm.

Redactia

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel