Iniţiativa cetăţenească privind regiunile naţionale, demers inițiat de către Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), nu a reușit să strângă decât 60.000 de semnături din cele peste 1 milion de care ar avea nevoie pentru a obține din partea Uniunii Europene un sprijin material necesar păstrării identităţii comunităţilor naţionale tradiţionale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit CNS, iniţiativa urmăreşte ca politica de coeziune a Uniunii Europene să trateze cu deosebită atenţie acele regiuni care se deosebesc prin particularităţile lor naţionale, etnice, culturale, religioase şi lingvistice în scopul conservării diversităţii culturale a Europei, aceasta având, în acelaşi timp şi o dimensiune de protecţie a minorităţilor.

Demersul de strângere a semnăturilor a demarat în luna mai anul trecut, având nevoie de minimum un milion de semnături din şapte ţări ale Uniunii Europene pentru a putea fi luată în considerare la nivelul instituțiilor europene.

Având în vedere că mai sunt doar 90 de zile până la sfârşitul acţiunii, este puțin probabil că inițiativa are șanse reale de a-și atinge obiectivele propuse.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania