Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Iniţiativa cetăţenească privind regiunile naţionale, demers inițiat de către Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), nu a reușit să strângă decât 60.000 de semnături din cele peste 1 milion de care ar avea nevoie pentru a obține din partea Uniunii Europene un sprijin material necesar păstrării identităţii comunităţilor naţionale tradiţionale.

Potrivit CNS, iniţiativa urmăreşte ca politica de coeziune a Uniunii Europene să trateze cu deosebită atenţie acele regiuni care se deosebesc prin particularităţile lor naţionale, etnice, culturale, religioase şi lingvistice în scopul conservării diversităţii culturale a Europei, aceasta având, în acelaşi timp şi o dimensiune de protecţie a minorităţilor.

Demersul de strângere a semnăturilor a demarat în luna mai anul trecut, având nevoie de minimum un milion de semnături din şapte ţări ale Uniunii Europene pentru a putea fi luată în considerare la nivelul instituțiilor europene.

Având în vedere că mai sunt doar 90 de zile până la sfârşitul acţiunii, este puțin probabil că inițiativa are șanse reale de a-și atinge obiectivele propuse.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.