fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALProiect de 16 milioane de euro semnat la Brașov, pentru achiziția de...

Proiect de 16 milioane de euro semnat la Brașov, pentru achiziția de troleibuze și autobuze prietenoase cu mediul

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat astăzi contractul de finanţare pentru achiziţia de către municipalitate a 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, cu o valoare totală de 16 milioane de euro.

Acestea vor completa flota de mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziţie, astfel că, în Braşov vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibride.

„Cu toţii ne dorim un oraş cu un aer curat, dar pentru asta trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraş. Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluţie de mobilitate în Braşov şi în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluţiile pentru creşterea calităţii aerului în oraşul nostru. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 3 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat George Scripcaru.

Conform directorului general al ADR Centru, Simion Creţu, municipiul Braşov şi zona sa metropolitană reprezintă „cea mai importantă zonă urbană din Regiunea Centru, iar achiziţionarea acestor mijloace de transport moderne va contribui în mod decisiv la creşterea calităţii transportului public şi a calităţii aerului”.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, tot vineri, că autobuze ale societăţii de transport în comun RAT Braşov vor efectua, de săptămâna viitoare, cinci curse zilnice în localitatea Vama Buzăului, aflată la o distanţă de peste 40 de kilometri, deoarece locuitorii de aici nu mai aveau nici posibilitatea deplasării cu trenul spre municipiul reşedinţă şi nici măcar a unei curse operate de un transportator privat.

George Scripcaru a explicat că a solicitat RAT Braşov să găsească o soluţie, având „în vedere că, în acest moment, nu există transport public spre Vama Buzăului, trenul nu mai are cum să ajungă şi nu mai există niciun transportator care să opereze această rută”.

„Nu trebuie să uităm că sunt şi turişti care vor să ajungă acolo, astfel că o astfel de rută se justifică. (…) Extinderea transportului în zona metropolitană face parte din planul nostru de mobilitate urbană durabilă. Trebuie să fim conştienţi că cea mai mare parte a persoanelor active din aceste localităţi vin la Braşov, fie pentru a munci, fie pentru a îşi aduce copiii la grădiniţă sau şcoală. Mulţi dintre aceştia utilizează autoturismul propriu, ceea ce creează o presiune şi mai mare în ceea ceînseamnă circulaţia în interiorul oraşului şi implicit, creşte poluarea. Prin asigurarea unui transport metropolitan de calitate încercăm să îi facem să opteze pentru transportul în comun”, a mai spus primarul Braşovului.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

APM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

Agenția pentru Protectia Mediului Brașov anunță că se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.