În zona argentiniană a Antarcticii s-a înregistrat joi cea mai călduroasă zi a verii australe de la începutul măsurătorilor meteorologice în regiune, în 1961, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie din Argentina, transmite AFP.

La prânz, la baza Esperanza, o staţie ştiinţifică aparţinând Argentinei, temperatura a atins 18,3 grade Celsius. Conform meteorologilor argentinieni, este vorba de un nou record de temperatură. Precedentul record a fost de 17,5 grade Celsius şi a fost înregistrat la 24 martie 2015.

La baza Marambio, o altă staţie ştiinţifică, temperatura a atins 14,1 grade Celsius, un alt record pentru luna februarie. Recordul precedent a fost stabilit la 24 februarie 2013 şi era de 13,8 grade Celsius.

Argentina este prezentă de 114 ani în Antarctica, unde dispune de mai multe baze ştiinţifice.

De asemenea, Argentina este semnatară a Tratatului cu privire la Antarctica ce a intrat în vigoare în iunie 1961 şi care interzice militarizarea continentului îngheţat de sud şi folosirea sa doar pentru activităţi paşnice. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.