Băiatu, știi când îți dai seama că o femeie ți-a pus capac? Nu când începi să-i faci declarații, nici când îi faci cadouri scumpe și nici măcar când o visezi noaptea sau n-ai poftă de mâncare gândindu-te la ea. Îti dai seama când o femeie a pus punctul pe “i”, a pus piciorul în prag sau mai popular, ți-a pus poalele-n cap, atunci când te trimite după tampoane și tu te duci.

Pentru că încercări au mai fost și înainte, dar încă te țineai tare, o mai scoteai la capăt cu replici gen “du-te tu că eu nu știu de care”, “n-am cum că nu trec pe la magazin” sau ” nu cumpăr eu din alea”. “Din alea” auzi și tu, nici numele nu le puteai pronunța, de parcă ai fi zis vreo înjurătură și ți-era frică să nu-ți dea mă-ta bătaie la curuț. Pe atunci încă te simțeai lider, tu conduceai relația, tu hotărai unde să mergeți și ce să faceți, “hai la Năvodari că e nisipul mai fin”, “hai la ai mei în weekend că la ai tăi mă latră câinele”, “hai să luăm pizza”, “hai așa și pe dincolo”, erai omul cu ideile, creierul relației, chiar dacă de cele mai multe ori făceați același lucru, dar tu-l făceai sa pară că e ceva nou. Ea în tot timpul ăsta te aștepta la cotitură, a îndurat atâtea pentru că știa că la un moment dat o să te prindă în plasa ei. Tu crezi că ei îi plăcea la Năvodari ca toți boșorogii sau la ai tăi ca să o întreabe mă-ta de fiecare dată, când îi faceți nepoți?

Exact când erai convins că tu conduci relația, vine dimineața aia când o găsești cotrobăind prin casă destul de irascibilă. “Iubi, du-te și ia-mi tampoane!”. Tu pui moaca aia de suricată de pe Discovery și nu mai știi ce replică să-i dai, eventual printre buze să zici “păi ți-a venit?”. “Nu mi-a venit iubi, vreau să le lipesc pe picioare și să le folosesc pe post de benzi pentru epilat”. Tu nici măcar nu știi dacă te ia la mișto sau chiar zice adevărul, habar n-aveai că “alea” se lipesc. O ultimă încercare de a scăpa ar fi când îi zici “hai iubi, mai caută în noptieră că sigur le găsești”, dar o zici în tine, în gând, în drum spre magazin, asta după ce ți-a deschis ușa și ți-a zis “ieși”.

Ajungi la magazin, aștepți să cumpere toți și te faci că te uiți la totul felul de produse. Și-așa nu mai vazusei demult cum arată cubulețele Maggi de găină, pungile cu fidea si conservele de pește. Apoi prinzi momentul când ești singur și te duci la vânzătoare, te uiți cu coada ochiului în palmă unde ai scris cum se numesc și zici “vreau și eu, ââââ, din alea” și arăți cu degetul, sfios, spre ele. Vânzătoarea normal că te întreabă “de care” și tu îi arăți direct palma unde e scris, de se uită săraca de parcă ar fi ghicitoarea Omida. Apoi ieși din magazin triumfător, cu gândul că ai facut-o și pe-asta și n-a fost atât de greu, fără să-ți dai seama că deja te are sub papuc și o să te trimită de fiecare dată, iar tu n-o să mai comentezi. O să te întâlnești în magazin cu alți bărbați, trimiși și ei de iubitele lor să le cumpere tampoane și o să vă împrieteniți, o să vă faceți grup pe whatsapp, revelioane împreună și câte și mai câte. Bine, asta trebuia să o inventez ca să aibă și povestea asta un final fericit.

Marius Gabi vă fură și mai multe zâmbete pe pagina lui de Facebook

*Ladron, în limba spaniolă însemnă ”hoț”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania