fbpx
joi ,2 iulie, 2020
27.4 C
Cluj-Napoca

Un bucătar șef originar din Transilvania a câștigat finala maghiară a Bocuse d’Or, de la Budapesta

-

Chef István Veres, reprezentând restaurantul Babel din Budapesta, avându-l alături pe bucătarul asistent Bence Molnár, a câștigat finala maghiară din acest an a Bocuse d’Or, una dintre cele mai prestigioase competiții de gătit din lume. Acum, cei doi vor reprezenta Ungaria în finala europeană Bocuse d’Or, ce va avea loc în luna mai, la Tallinn, în Estonia.

Născut la Târgu Secuiesc, István Veres, a reușit să câștige prima sa stea Michelin cu mai puțin de un an în urmă, iar în finala competiției Bocuse d’Or patronate de grupul METRO, el i-a înfruntat pe Eszter Palágyi (Palatul Matild), Zsolt Haraszti (Societé), Gábor Csik (Caviar & Bull), Tibor Huszár (Hotelul și Centrul de Conferințe Fenyves) și Roland Kelemen (Hotelul Hunguest Aqua-Sol).

Roland Kelemen, cu asistentul său Nándor Fenyő, s-au clasat pe locul doi, iar Zsolt Haraszti, cu asistentul Patrik Kocsis, au terminat pe locul trei.

István Veres în timpul concursului (foto: MTI/Zoltán Balogh)

În finala Bocuse d’Or, concurenții au trebuit să pregătească două feluri de mâncare, având la dispoziție 5 ore și 35 de minute.

Ingredientele obligatorii pe care concurenții trebuiau să le folosească pentru a pregăti aperitivul fierbinte – o mâncare de pește – au fost șase păstrăvi întregi, o sticlă de Törley Chardonnay Brut și o legumă surpriză: varza. Pentru felul principal, concurenții au avut obligația de a folosi șapte prepelițe, inclusiv ficatul și inima acestora, două bucăți de ficăței de rață și o sticlă de vin roșu.

„În opinia mea, aceasta este o competiție în care nu există adversari; în schimb, te lupți continuu cu tine însuți și trebuie să-ți bați propriul eu. Obiectivul meu, ca întotdeauna, a fost să mă înving și acum și să devin cel mai bun pentru că sunt un perfecționist ”, a declarat István Veres pentru agenția de știri maghiară MTI.

El a adăugat că, în ciuda câștigării competiției, încă nu este pe deplin mulțumit de performanțele sale și va trebui să facă totul și mai bine la finala europeană. „Nu cred în perfecțiune. Cred în îmbunătățire”, a mai spus el pentru sursa citată.

Finala maghiară a competiției a fost organizată de Academia Maghiară Bocuse d’Or, cu prilejul ”Sirha Budapest International HoReCa and Retail Show” care a avut loc între 4 și 6 februarie.

Credit foto: www.bocusedorhungary.hu


Distribuie articolul

Știri recente

O nouă investiție majoră, din fonduri europene, la Oradea

Astăzi, la Oradea, a fost semnat contractul de finanțare cu o valoare de aproximativ 11 milioane de euro pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir....

Mit spulberat: Un an din viaţa unui câine NU echivalează cu şapte ani din viaţa unui om

Oamenii de ştiinţă au demontat mitul potrivit căruia un an din viaţa unui câine ar fi echivalent cu şapte ani din viaţa...

Patinoar artificial acoperit cu balon presostatic, în apropiere de Târgu Mureş

Academia de Hochei din Ţinutul Secuiesc a anunțat că a început construcția unui patinoar artificial acoperit cu balon presostatic la Sângeorgiu de...

Felicia Stoian: Folclorul, cu toate ramurile lui, defineşte un popor

REPORTER: - Sunteți o apreciată interpretă de muzică populară și o cunoscută realizatoare de emisiuni folclorice televizate. Cum reușiți să ”împletiți” atât...

Doliu în sănătate. Primul medic din Maramureș, mort în urma infectării cu COVID-19

Dr. Nicolae Ștrempel, medic de familie în comuna Satulung, s-a stins din viață joi, în Baia Mare, unde era internat după ce...

Categorii populare

Comentarii recente

%d blogeri au apreciat: