Cel mai prestigios turneu de hochei pentru copii din lume, «Québec International Pee-Wee Hockey Tournament» se desfasoara anual in Canada, o competitie cu o traditie impresionanta, demarata sub denumirea de «Championnats Mondiaux de Hockey Pee-Wee». Editia din acest an, a 61-a, se bucura de participarea a peste 2.000 de copii din categoria de varsta U13 (anul nasterii 2007 sau mai mici), respectiv peste 100 de echipe din intreaga lume a hocheiului, organizate in cinci grupe.

Prima participare a unei echipe de hochei din Romania, in anul 2019 s-a constituit intr-un succes rasunator, „Team Romania”reusind sa castige Inter B, grupa in care a fost admisa. A fost un parcurs de neuitat, cu partide dramatice, doua dintre ele castigate dupa executarea loviturilor de departajare. Meciurile din fazele finale au avut loc in fata a peste 10.000 spectatori.

Si in 2020 proiectul va fi dus mai departe, cu implicarea parintilor dar si cu suportul material extrem de important al partenerilor „Fundatia Ion Tiriac”, Amigo” si „Bauer Hochei”. Organizarea si logistica este asigurata in continuare de asociatia „Ice Hockey” Brasov. Copiii provin de la cluburile de hochei din Brașov, Miercurea Ciuc, Cârța și Gheorgheni, actualii poli de performanță din hocheiului romanesc.

In plan sportiv, staful technic din jurul antrenorului principal Laszlo Kovacs a supus copiii unui proces de selectie demarat in aprilie 2019, selectand intr-un final, sa faca deplasarea in Canada, un lot format din 16 jucatori de camp si 2 portari.

Plecarea lotului spre Canada va avea loc in dimineata zilei de 14.02.2020, iar primul meci in cadrul turneului va fi duminica 16.02., la ora 9,15 ora locala pe „Videotron Center”, o arena impresionanta cu o capacitate de 18.200 locuri. „Team Romania” a fost admisa in grupa AA, printre posibilii adversari anul acesta numarandu-se selectionata Austriei , Boston Bruins, Colorado Avalanche, Tampa Bay sau Vegas Golden Knights.

Staful technic din jurul antrenorului principal Laszlo Kovacs a ales pentru deplasarea în Canada un lot format din 16 jucători de câmp și doi portari.

Portari: Călin Mardale, Mate Molnar. Fundași: Cristian Achim, Robert Szekeres, Bela Incze,
Csaba Csiszer, Tudor Bolocan, Tihamer Gal. Atacanți: Matei Bolocan, Zsolt Mathe, Luca Moise, Adam Mic, Tamas Agoston, Gergo Albert, Nicolett Feher, Tamas Marton, Laszlo Becze-Mathe, Tudor Capolna.

„Team Romania” a fost admisă în grupa AA, printre posibilii adversari anul acesta numărându-se selecționata Austriei, Boston Bruins, Colorado Avalanche, Tampa Bay sau Vegas Golden Knights.

Și în acest an, proiectul e posibil cu implicarea părinților dar și cu sprijnul Fundației „Ion Tiriac”, „Amigo” și „Bauer Hochei”. Organizarea și logistica este asigurată de asociația „Ice Hockey” Brașov.

Un turneu de referință

Québec International Pee-Wee Hockey Tournament”, cel mai prestigios turneu de hochei pentru copii din lume, se desfășoară anual în Canada. Este o competiție cu o tradiție impresionantă, demarată sub denumirea de «Championnats Mondiaux de Hockey Pee-Wee».

Ediția din acest an, a 61-a, se bucură de participarea a peste 2.000 de copii din categoria de varsta U13 (anul nașterii 2007 sau mai mici), respectiv peste 100 de echipe din întreaga lume a hocheiului, organizate în cinci grupe

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania