Produse expirate, veselă nedezinfectată sau frigidere ruginite au găsit inspectorii care au verificat activitatea unui restaurant din Feldioara, judeţul Braşov, de unde mai multe persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după un botez.

Potrivit ANPC, o echipă de control a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov a verificat sâmbătă activitatea unui restaurant din Feldioara, după ce mai multe persoane s-au adresat unui centru de permanenţă cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară.

Inspectorii CJPC au identificat mai multe nereguli în restaurantul în care sâmbătă aproximativ 50 de persoane au participat la un botez. Astfel, au fost găsite produse expirate, veselă nedezinfectată şi frigidere regunite.

„La momentul controlului am constatat că în spaţiul de producţie nu se întruneau condiţiile minime obligatorii necesare, respectiv vesela şi produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite, fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi”, au transmis reprezentanţii ANPC.

La faţa locului au făcut verificări şi reprezentanţii DSP şi ai Poliţiei Economice Brasov.

DSP a decis suspendarea activităţii restaurantului, iar 10 kilograme de produse alimentare neconforme au fost retrase de la consum.

Mai multe persoane au ajuns, sâmbătă, la un centru de permanenţă din Braşov, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un botez organizat în restaurantul din Feldioara.

Sursa: Mediafax

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania