Az egyház gyülekezetben él. Nem lehet csak úgy általában egyháztagnak lenni. Valamelyik gyülekezetbe bele kell tartozni minden keresztyénnek. Az egyháztagságnak aztán vannak feltételei. Ilyen a rendszeres templomba járás, az úrvacsorával élés, a bôkezû és “jókedvû” adakozás, szolgálatok vállalása a közösségen belül és a krisztusi életvitel. Vannak, akik tévesen úgy gondolják, ha kifizetik a tagsági díjat, azzal tagjaivá válnak egy gyülekezetnek. Mintha a gyülekezethez tartozást meg lehetne vásárolni.

Ezt a tévedést alátámasztja az a helytelen gyakorlat, hogy visszamenôleg kifizettetve a tagsági díjat, ezzel jogot lehet szerezni bizonyos egyházi szolgáltatásokra. Ezzel pedig elvész a lényeg, miszerint a Krisztus-testhez való tartozásunknak nem lehet csupán anyagi feltétele. Azt a mi Megváltónk drága vérén váltotta meg. Amikor mi valamit visszaadunk abból, amit anyagi javakként Istentôl kaptunk, csak a hálánkat fejezzük ki gyarló módon. Beletartozunk “a szentek közösségébe”, amely a világ kezdete óta gyûjtetett egybe, és amelybe nagy kiváltság beletartozni, mert az üdvösség ígérete is hozzátartozik.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.