Un tânăr de 18 ani din satul Idrifaia, comuna Suplac, a fost reţinut de poliţişti, fiind bănuit că a incendiat clopotniţa Bisericii Reformate din sat, în urmă cu o noapte, care a ars în totalitate.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au identificat şi reţinut ieri, 8 februarie a.c., un tânăr bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. În fapt, la data de 08 februarie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Târnăveni au fost sesizaţi prin Apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în clopotniţa Bisericii Reformate din localitatea Idrifaia, comuna Suplac, ar fi izbucnit un incendiu. Din primele verificări efectuate de poliţişti, au rezultat indicii care au condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat în mod intenţionat, fiind identificat un tânăr, de 18 ani, din localitatea Idrifaia, bănuit de comiterea faptei. (…) În baza probatoriului administrat, la data de 8 februarie a.c., faţă de tânăr, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş”, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit IPJ Mureş, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la aproximativ 50.000 de euro, iar tânărul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a precizat că pentru stingerea incendiului de la Idrifaia, izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, au intervenit pompierii militari de la Secţia Târnăveni, însă clopotniţa a ars în totalitate.

“Nu a fost pericol de propagare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiune intenţionată cu flacără deschisă”, a precizat ISU Mureş.

Clopotniţa incendiată este situată în apropierea bisericii reformate din Idrifaia, biserică ridicată în anul 1785 şi, deşi ambele obiective au o vechime considerabilă, nu figurează pe lista monumentelor istorice ale judeţului Mureş.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.