Buna relaţie a Universităţii Politehnica Timişoara cu mediul economic din regiune, dar şi rolul acesteia de liant între mediul preuniversitar şi piaţa muncii a fost dovedit încă o dată sâmbătă, 8 februarie 2020, când, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UPT a fost inaugurat noul laborator Everseen.

Firma Everseen, creată în urmă cu 6-7 ani cu angajaţi în mare măsură dintre absolvenţii Universităţii Politehnica Timişoara, care se ocupă în prezent cu activitatea de cercetare în domeniul interpretării de imagini, a finanţat reamenajarea completă şi dotarea unui laborator de machine learning şi inteligenţă artificială cu o reţea de calculatoare performante şi un server, dotate cu plăci grafice performante, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 35.000 de euro.

Noul laborator va fi folosit de studenţii de la specializarea de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei (atât secţia în limba română, cât şi cea în limba engleză) şi este deosebit de util, în special în perspectiva noul noului masterat în domeniul Machine Learning, care va demara din toamna acestui an la UPT.

La inaugurarea noului laborator au participat şi 21 de elevi de la liceele care au secţii cu profil de informatică din Timişoara, selectaţi din peste 60 care şi-au manifestat interesul pentru cursul de machine learning şi inteligenţă artificială organizat cu această ocazie. Elevii au putut vedea cu această ocazie cum funcţionează Universitatea Politehnica Timişoara, care e legătura cu mediul economic şi, implicit, cu piaţa muncii.

De asemenea, elevii au putut afla, cu această ocazie, ce este inteligenţa artificială, care sunt perspectivele în acest domeniu de avangardă şi chiar au putut aplica cele învăţate prin programarea unor roboţei cu ajutorul inteligenţei artificiale, la final fiind răsplătiţi şi cu premii.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.