Un angajat al Complexului Energetic Hunedoara a ajuns în stare gravă la spital, bărbatul fiind atacat de câini chiar în curtea unității unde lucrează, respectiv Preparaţia Coroieşti din Vulcan. El a fost transportat de urgență la Timişoara, întrucât la spitalele din județul Hunedoara lipseşte serul antirabic.

Din primele informaţii, bărbatul fost atacat de un grup format din cel puţin 20 de câini vagabonzi. Victima a rămas fără o parte dintr-o ureche şi prezintă mai multe muşcături pe corp, de la brâu în sus.

„Era impiegat de mişcare, a fost atacat de o haită de câini şi a fost mutilat, la Preparaţia Coroieşti, în Valea Jiului. În primă fază a fost trimis la spital, la Vulcan, de acolo la Petroşani şi pe urmă a fost transferat, pentru că în judeţ nu mai este ser antirabic. L-au atacat peste tot, inclusiv o parte din ureche i-au smuls-o, în curtea Preparaţiei”, a declarat, Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Complexul Energetic Hunedoara a făcut, de-a lungul anilor, mai multe adrese către autorităţi ca să scape de haitele de câini, dar nu s-a făcut niciodată nimic în acest sens.

„Este în drum spre spitalul din Timişoara. Era la serviciu, la Preparaţia Coroieşti, este angajat al Complexului Energetic Hunedoara, era impiegat de mişcare. Acolo noi avem o problemă şi cu paza, câinii nu ştiu problema cui sunt, pentru câinii vagabonzi de pe strada unui oraş nu ştiu a cui este responsabilitatea, dar cu siguranţă nu a noastră. S-a întâmplat în perimetrul unităţii, la Vulcan”, a precizat Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului ”Muntele”, din partea Complexului Energetic Hunedoara, citat de Mediafax.

Reprezentanţii IPJ Hunedoara s-au autosesizat şi au deschis o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Vulcan efectuează cercetări privind comiterea infracţiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în cazul unui bărbat care a fost muşcat de mai mulţi câini, în această dimineaţă (marţi dimineaţă-n.r.). Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania