Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenţia locuitorilor că în momentul de faţă apa din cele trei izvoare din zona Honved şi Csaba, dar şi de la Izvorul din zona barierei dinspre Şugaş Băi, nu este bună de băut. Analizele microbiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Covasna au arătat că deocamdată apa nu este potabilă, consumul acesteia constituind un risc pentru sănătate.

Angajaţii Primăriei curăţă în mod constant zona izvoarelor, iar Direcţia Sanitară a efectuat şi va efectua în continuare analize pentru a controla calitatea apei. Dar dezinfecţia apei nu se poate realiza cu intervenţia umană, izvorul având un proces de autocurăţire, care necesită timp.

Apa izvorului nu se poate consuma atâta timp cât este afişată avertizarea la faţa locului.

Totodată, conform rezultatelor analizelor efectuate şi la alte izvoare, Direcţia Sanitară ne asigură că apa din izvoarele Budoskut 1 şi Budoskut 2 de la ieşirea din oraş spre Vâlcele este bună pentru consum.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.