Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că pot începe efectiv lucrările de restaurare a Cetăţii Râşnov, după “o lungă luptă” pentru readucerea acesteia în patrimoniul oraşului, care a durat aproape un deceniu. Finalizarea lucrărilor este programată pentru vara anului 2022, conform contractului, în valoare de aproape 20 de milioane de lei, acestea având un termen estimat de 26 de luni.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“Cetatea Râşnov este unul dintre proiectele mele de suflet! Drumul către restaurarea, conservarea şi valorificarea durabilă a Cetăţii Râşnov a început încă din anul 2012, după o lungă luptă pentru readucerea ei în proprietatea oraşului Râşnov! Astăzi, intrăm în linie dreaptă cu lucrările de restaurare prin predarea amplasamentului către constructor, iar lucrările pot începe. La finele acestora, Cetatea va oferi turiştilor ambianţa unui târg medieval fortificat din secolul al XVII-lea, iar râşnovenilor, încă un motiv de mândrie şi un punct turistic important!”, a scris Veştea, pe pagina sa de Facebook.

Până atunci, Cetatea de sus (incinta de vest), adică cea afectată de lucrări, va fi închisă, rămânând deschisă Grădina Cetăţii, în care se vor putea desfăşura, în continuare, evenimentele incluse în agenda culturală a oraşului, printre care Festivalul de Film şi Istorii, Jocmania sau Festivalul de Reconstituire Istorică.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.