Autorul acestei cărți, Tom Phillips este jurnalist și umorist englez. A studiat arheologia, antropologia, istoria și filosofia științei la Cambridge University și a fost director editorial la BuzzFeedUK unde a publicat atât reportaje pe teme serioase, cât și articole umoristice. A lucrat de-a lungul timpului în televiziune și în parlament.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Cartea lui Tom Philips este o istorie foarte bine documentată a momentelor în care oamenii au greșit.

În primul capitol al cărții De ce e tâmpit creierul autorul cercetează cât de diferit gândeau strămoșii noștri. În capitolul doi Drăguț mediul asta înconjurător, vom urmări umanitatea până în zorii agriculturii și vom vedea cum am dat peste cap cu regularitate locurile în care am trăit. Sunt cercetate tentativele noastre de a controla natura în Viața răzbește întotdeauna. Pe măsură ce primele comunități umane s-au dezvoltat și au devenit mai complexe, a început să se vadă nevoia omenirii pentru un lider. Capitolul patru Urmează-ți liderul trece în revistă cei mai nepotriviți oameni care au ocupat astfel de funcții fără să fie aleși.

În Războiul. La ce bun vom vedea că oamenii sunt bine cunoscuți pentru obiceiul de a se băga în încurcături inutile și sunt examinate câteva dintre cele mai stupide lucruri care au rezultat – inclusiv armata care a reușit să piardă o bătălie la care inamicii nici nu s-au prezentat și cum să faci praf niște planuri de atac perfect coordonate pentru că ai uitat de diferența de fus orar.

În ultimele secole, progresele științei și tehnicii ne-au purtat într-o eră de inovații fără precedent, schimbări rapide și noi moduri incitante în care poate să de-a greș omenirea. În capitolul Și tehnologia are partea ei proastă, vom vedea cum știința nu îndreaptă întotdeauna lucrurile, și o poveste despre omul care a făcut nu una, ci două dintre cele mai catastrofale greșeli ale secolului XX. Schimbările se produc atât de rapid în zilele noastre, încât lumea modernă poate fi un loc derutant; în capitolul al zecelea, Scurtă istorie a lucrurilor care ne-au luat prin surprindere, vedem cât de des ni s-a întâmplat să nu reușim să prevedem lucrurile îngrozitoare care urmează să ni se întâmple. La final în Epilog. Cum ne facem praf viitorul, autorul face un pronostic avizat în legătură cu modul în care vor arăta următoarele secole de prostie omenească.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.