13 românce obligate să se prostitueze în Spania au fost salvate de Garda Civilă din Málaga. Tinerele erau racolate din România prin metoda „Loverboy”, apoi obligate și șantajate să se prostitueze. Organizația, care a obținut un profit de 5 milioane de euro, a fost demontată odată cu arestarea a 16 persoane.

Operațiunea s-a desfășurat în două faze: una în România, unde polițiștii au arestat 12 persoane, printre care și liderii organizației, iar o a doua a avut loc în Málaga, unde Garda Civilă a făcut mai multe percheziții domiciliare și a arestat patru bărbați, doi români și doi spanioli.

Au descins, de asemenea, şi în două cluburi de noapte din Málaga, unde le-au găsit pe românce. De pe urma victimelor, membrii reţelei au reuşit să obţină un venit de peste 5 milioane de euro. Pentru a spăla acești bani, infractorii cumpărau imobile și autoturisme pe numele rudelor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.