Alertă maximă în Banat! Un tânăr de 25 de ani, care lucra ca asistent medical în Germania şi a revenit în România după ce a îngrijit mai mulţi bolnavi de coronavirus, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. Potrivit ultimelor informații, înainte de a prezenta simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus tânărul a intrat în contact cu mai multe rude, dar a fost şi la schi, astfel că este posibil ca – în situația în care diagnosticul său se confirmă – să fi infectat zeci de alți oameni.

Tânărul lucrează ca asistent medical, lângă Munchen, iar în intervalul 25 ianuarie – 5 februarie a îngrijit patru pacienți cu coronavirus, după cum a declarat la UPU Reşiţa unde s-a prezentat cu febră mare şi tuse.

„Pacientul are 25 de ani şi este asistent medical în Germania. A îngrijit patru pacienți cu coronavirus. În 7 februarie a intrat în țară să-și viziteze părinții de la Reșița. Marţi a prezentat febră cu tuse, motiv pentru care a venit la spitalul din Reșița. A fost trimis la clinica noastră, la departamentul special amenajat pentru coronavirus. Este în stare generală bună, testul de gripă este negativ, s-a recoltat pentru coronavirus, urmând ca mâine să primim rezultatul de la București”, a declarat doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, citat de Mediafax

Cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină. Monitorizată este şi familia tânărului. De asemenea, există informaţii că acesta a fost şi la schi, unde ar fi putut intra în contact și cu alte persoane care urmează a fi identificate. Sub supraveghere este şi familia tânărului.

Managerul spitalului din Reşiţa, Murgu Waldemar, a declarat că personalul medical este izolat acasă până când vor sosi rezultatele analizelor de la Bucureşti. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină.

„În spital au fost luate măsuri foarte stricte legate de restricţionarea aparţinătorilor, de creşterea măsurilor de dezinfecţie şi igienă, de purtarea măştilor. Toţi pacienţii primesc, la intrarea în spital, măşti, echipament de protecţie pe secţii”, a spus Waldemar Murgu.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Timişoara, înainte de a prezenta simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus tânărul a intrat în contact cu mai multe rude, dar a fost şi la schi.

„El este internat în clinica noastră unde avem un departament special pentru aceşti pacienţi. I s-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucureşti şi este izolat. Este un medic dedicat care intră la el echipat cu echipament de protecţie de cel mai înalt nivel, e cu stare generală bună. N-a mai făcut febră, încă mai tuşeşte. Probabil mâine (joi – n.r.) vom avea rezultatul. Dacă se va confirma, se va hotărî dacă îl transferăm la Bucureşti, la centrul de biosecuritate maximă sau dacă rămâne la noi. Dacă nu se va confirma, probabil îi dăm drumul la domiciliu pentru că e cu formă generală bună. (…) Conform protocolului, şi familia şi persoanele care au intrat în contact cu el trebuie să intre în carantină 14 zile. Am înţeles că a fost şi la schi, dar nu ştim dacă a intrat sau nu în contact apropiat cu alte persoane acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Timişoara, Virgil Musta pentru sursa citată.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania