Alianţa USR PLUS anunţă că a semnat la Sibiu “primul protocol de alianţă politică locală” din ţară, potrivit unui comunicat de presă. Prin semnarea acestui protocol de alianţă politică locală, s-a format Comisia Judeţeană de Coordonare a Alianţei care, după ce candidaţii vor fi validaţi de ambele partide la nivel local, validează candidaţii comuni ai Alianţei USR PLUS.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“Echipele judeţene USR Sibiu şi PLUS Sibiu dau un semnal de unitate prin semnarea primului protocol de alianţă politică locală, în baza Protocolului de Asociere al Alianţei semnat la nivel naţional. Alianţa USR PLUS Sibiu continuă colaborarea foarte bună la nivel judeţean în interesul cetăţenilor, pentru a prezenta împreună proiectele şi ideile de dezvoltare în fiecare localitate/UAT”, se afirmă în comunicat.

Liderul PLUS Sibiu, Raul Apostoiu, consideră că miercuri s-a “făcut un pas important pentru întărirea Alianţei USR PLUS la nivelul judeţului Sibiu”.

“Protocolul de asociere semnat între USR şi PLUS Sibiu este un act de unitate ce reprezintă voinţa majorităţii membrilor celor două filiale judeţene. Acest protocol reglementează colaborarea în alianţa locală necesară desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare ce vor avea loc în acest an. De astăzi, Alianţa USR PLUS va acţiona ca un singur partid, având un Comitet Executiv unic”, afirmă Raul Apostoiu.

La rândul său, preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert, spune că a fost făcut încă un pas duce mai aproape de fuziunea dintre USR şi PLUS, aşteptată şi dorită de cetăţeni.

”Filialele judeţene din Sibiu sunt primele, la nivel naţional, care au semnat un astfel de protocol ce creează autonomie locală şi orice neînţelegeri se mediază şi la nivel judeţean, nu doar naţional. Împreună cu colegii mei din USR şi PLUS Sibiu, ne dorim să deschidem drumul şi pentru alte filiale, iar coordonarea comună a politicilor publice şi comisiilor comune de lucru va întări alianţa la nivel judeţean şi local. Mă bucur că aducem buna colaborare din cele două campanii, europarlamentare şi prezidenţiale şi într-o formă scrisă. Vom începe să prezentăm proiectele comune pentru judeţul Sibiu şi UAT-uri şi ne dorim să vorbim cu cât mai mulţi oameni. De acum, trebuie să construim împreună”, a declarat preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert.

În acest moment la nivelul judeţului Sibiu atât USR, cât şi PLUS sunt în plin proces intern de desemnare a candidaţilor pentru alegerile locale, fiind în curs inclusiv negocieri pentru listele comune de candidaţi ale Alianţei USR PLUS, mai precizează comunicatul menţionat.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.