fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂAlianţa USR PLUS a semnat, la Sibiu, primul protocol de alianţă politică...

Alianţa USR PLUS a semnat, la Sibiu, primul protocol de alianţă politică locală din ţară

Publicat în

spot_img
spot_img

Alianţa USR PLUS anunţă că a semnat la Sibiu „primul protocol de alianţă politică locală” din ţară, potrivit unui comunicat de presă. Prin semnarea acestui protocol de alianţă politică locală, s-a format Comisia Judeţeană de Coordonare a Alianţei care, după ce candidaţii vor fi validaţi de ambele partide la nivel local, validează candidaţii comuni ai Alianţei USR PLUS.

„Echipele judeţene USR Sibiu şi PLUS Sibiu dau un semnal de unitate prin semnarea primului protocol de alianţă politică locală, în baza Protocolului de Asociere al Alianţei semnat la nivel naţional. Alianţa USR PLUS Sibiu continuă colaborarea foarte bună la nivel judeţean în interesul cetăţenilor, pentru a prezenta împreună proiectele şi ideile de dezvoltare în fiecare localitate/UAT”, se afirmă în comunicat.

Liderul PLUS Sibiu, Raul Apostoiu, consideră că miercuri s-a „făcut un pas important pentru întărirea Alianţei USR PLUS la nivelul judeţului Sibiu”.

„Protocolul de asociere semnat între USR şi PLUS Sibiu este un act de unitate ce reprezintă voinţa majorităţii membrilor celor două filiale judeţene. Acest protocol reglementează colaborarea în alianţa locală necesară desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare ce vor avea loc în acest an. De astăzi, Alianţa USR PLUS va acţiona ca un singur partid, având un Comitet Executiv unic”, afirmă Raul Apostoiu.

La rândul său, preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert, spune că a fost făcut încă un pas duce mai aproape de fuziunea dintre USR şi PLUS, aşteptată şi dorită de cetăţeni.

”Filialele judeţene din Sibiu sunt primele, la nivel naţional, care au semnat un astfel de protocol ce creează autonomie locală şi orice neînţelegeri se mediază şi la nivel judeţean, nu doar naţional. Împreună cu colegii mei din USR şi PLUS Sibiu, ne dorim să deschidem drumul şi pentru alte filiale, iar coordonarea comună a politicilor publice şi comisiilor comune de lucru va întări alianţa la nivel judeţean şi local. Mă bucur că aducem buna colaborare din cele două campanii, europarlamentare şi prezidenţiale şi într-o formă scrisă. Vom începe să prezentăm proiectele comune pentru judeţul Sibiu şi UAT-uri şi ne dorim să vorbim cu cât mai mulţi oameni. De acum, trebuie să construim împreună”, a declarat preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert.

În acest moment la nivelul judeţului Sibiu atât USR, cât şi PLUS sunt în plin proces intern de desemnare a candidaţilor pentru alegerile locale, fiind în curs inclusiv negocieri pentru listele comune de candidaţi ale Alianţei USR PLUS, mai precizează comunicatul menţionat.

Redactia

Articole recente

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Mai multe articole de același fel

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.