Membrii sindicatului “Vulturul” de la Penitenciarul Deva au declanșat astăzi o grevă de avertisment, solidarizându-se protestului colegilor de la Centrul Educativ Târgu Ocna, unde s-a hotărât tăierea sporului de microfloră agenților care lucrau în condițiile cele mai afectate din acest punct de vedere.

Angajații de la Penitenciarul Deva au purtat astăzi banderole albe pe braț și au declarat că alături de membrii sindicatului “Vulturul” au fost și alți angajați, membri al altor sindicate din acest penitenciar hunedorean.

”În data de 11.02 am aflat cu indignare și îngrijorare despre situația colegilor de la Centrul Educativ Târgu Ocna, unde s-a hotărât tăierea sporului de microfloră tocmai agenților care lucrau în condițiile cele mai afectate din acest punct de vedere. Interesant este faptul că această tăiere vine la câteva zile după ce în Comitetul de Sănătate și Securitate în Muncă – CSSM, s-a decis acordarea acestui spor, care era în plată de ani de zile”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției Știrile Transilvaniei de către sindicaliști.

Angajații penitenciarului Deva susțin că au dorit să dea un semnal de unitate, iar faptul că la protest au participat membri ai mai multor sindicate este considerat o victorie.

“Când camaradul tău se confruntă cu situații care pe tine nu te afectează direct și nici la acel moment, ai două opțiuni: ori te solidarizezi cu el, ori îi întorci spatele. Suntem uniți și puternici, iar asta trebuie să o știe toți!”, se mai arată în documentul citat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania