Președintele organizației USR Traian Vuia, din județul Timiș, Gîrleanu-Benteu Cosmin Eduard este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii au făcut o descindere în casa acestuia. Perchezițiile polițiștilor s-au efectuat în contexul unei acțiuni mai ample care a vizat mai multe persoane despre care polițiștii aveau informații că ar fi fost implicate în activități de comerț ilegal pe raza mai multor localități din județ.

Polițiștii au găsit în casa politicianului două arme neletale, pentru care acesta nu deținea autorizație. Armele au fost ridicate, iar pe numele lui Gîrleanu-Benteu Cosmin Eduard s-a deschis un dosar penal. Conducerea județeană a USR a transmis că președintele USR Traian Vuia și-a înaintat demisia din partid.

Gîrleanu-Benteu Cosmin Eduard a fost numit președinte interimar al USR Traian Vuia în vara anului trecut, atunci când fostul presedinte Dan Lupulescu s-a autosuspendat din funcție, dupa ce polițistii l-au acuzat că nu a oprit la semnalele unui agent de poliție.

În 10 ianuarie, președintele USR Gavojdia, Ramona Ditzac a fost nevoita să demisioneze din partid în urma unui scandal în care a fost acuzată că ar fi furat mai multe bunuri din casa unei prietene și apoi a bătut o altă persoană într-o sală de bowling.

Credit foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania