OMS a anunţat marţi că epidemia a provocat moartea a 1.017 de oameni şi 42.708 de îmbolnăviri. ”Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. El susține că noul coronavirus trebuie privind la fel ca un atac terorist.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Ca să fiu cinstit, un virus este mai puternic în crearea de tulburări politice, sociale şi economice decât orice atac terorist. Este cel mai periculos inamic pe care vi-l puteţi imagina”, a spus acesta. În alte 24 de ţări şi teritorii au fost confirmate 319 cazuri şi două decese, unul în Hong Kong şi un altul în Filipine.

Primul vaccin, numit oficial  COVID-19, va apărea peste 18 luni, a spus şeful OMS, cerând unitate la nivel global pentru a preveni apariţia ”mult mai multor cazuri şi a unor costuri mult mai mari”.

Autorităţile din domeniul sănătăţii din provincia Hubei au raportat pe 10 februarie 2.097 de cazuri noi şi 103 decese.

Epidemia pune presiunea maximă pe cea de-a doua mare economie a lumii, firmele chineze încearcă să îşi reia activităţile după vacanţa prelungită pentru Anul Noua chinezesc, iar sute dintre ele susţin că vor avea nevoie de împrumuturi de ordinul miliardelor de dolari pentru a rezista. Peste 300 de companii chineze solicită împrumuturi bancare de 57,4 miliarde de yuani (8,2 miliarde dolari) pentru a face faţă problemelor, au declarat surse bancare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania