Un mesaj de adio cutremurător i-a adresat Ivan Patzaichin fostului său concurent şi prieten, Wichmann Tamás, multiplu campion la canoe, trecut în nefiinţă miercuri.

În postarea sa pe o reţea de socializare legendarul canoist român şi-a amintit de Wichmann Tamás pe care l-a numit un prieten de o viaţă şi o forţă a naturii.

“Mi-a fost un adversar care m-a făcut să fiu un sportiv mai valoros, dar mai ales un camarad care m-a făcut un om mai înţelept. Odihneşte-te în pace!” – scrie Patzaichin, personalitate cunoscută şi recunoscută şi azi a vieţii publice din România.

Cu câteva zile în urmă Patzaichin l-a felicitat printr-un mesaj public pe Wichmann Tamás, la împlinirea vârstei de 72 de ani, alăturând felicitării şi videoclipul realizat în noiembrie anul trecut, la Bucureşti, cu ocazia aniversării sale de 70 de ani. După proiecţia mesajului video a lui Wichmann Tamás pentru Ivan Patzaichin a urmat o surpriză: sportivul maghiar a apărut în persoană lângă sărbătorit, cântându-i de ziua lui cunoscuta melodie a lui Louis Armstrong What a wonderful world.

În ultimii ani Patzaichin şi cu Wichmann au fost prezenţi de mai multe ori la evenimente organizate de Institutul Cultural Român din Budapesta, respectiv de Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti. Acesta din urmă a fost cel care a organizat, alături de departamentul pentru diplomaţie în sport din cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior prezenţa lui Wichmann la evenimentul din Bucureşti, din noiembrie anul trecut.

Ivan Patzaichin, campion olimpic cu patru medalii de aur şi trei de argint este cel mai performant canoist din istoria Jocurilor Olimpice. Wichman Tamás deţinător a nouă titluri mondiale la Jocurile Olimpice s-a plasat de fiecare dată în urma lui Patzaichin, dar la campionatele mondiale şi-a depăşit rivalul de mai multe ori.

Wichman Tamás a decedat miercuri seara, în urma unei boli grave. Canoistul care a obţinut şi trei titluri de campion european şi două medalii de argint la Jocurile Olimpice a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi sportivi ai Ungariei anilor 1970.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania