Tinerele speranțe ale fotbalului hunedorean se vor putea pregăti pe viitor la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi” și vor avea oportunitatea de a juca în prima ligă și de a face o carieră în fotbal.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Clubul Sportiv (CS) Hunedoara, aflat în subordinea Consiliului Local Hunedoara, a semnat joi un parteneriat cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și Fotbal Club Viitorul Constanța. Contractul are ca obiectiv colaborarea dintre cele trei cluburi pentru selecția, pregătirea și promovarea celor mai talentați tineri jucători de fotbal pentru competițiile profesioniste.

La semnarea parteneriatului au participat Gică Popescu, în calitate de reprezentant al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Zoltan Marton Iasko (Viitorul Constanța), Daniel Stroia (CS Hunedoara) și primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu. Evenimentul a avut loc în Sala de ședințe a Primăriei Hunedoara.

Gică Popescu a explicat că Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și Clubul Viitorul au început o serie de parteneriate cu cluburi de copii și juniori din România și a ținut foarte mult ca unul dintre parteneriate să fie încheiat la Hunedoara. „Istoria ne-a făcut să alegem această zonă. Întotdeauna Hunedoara a fost o pepinieră de juniori extraordinară. Un alt element important în alegerea Hunedoarei ca partener al nostru este prezența lui Dan (Stroia – n.red.) aici, am jucat împreună la lotul de juniori și știu cât de serios este. Încheiem astăzi un parteneriat cu beneficii reciproce. Dorim ca jucătorii pe care îi aveți la Hunedoara să vină către noi, către Constanța, pentru că știți foarte bine condițiile de acolo și maniera serioasă în care facem lucrurile la noi la academie. Beneficiile dumneavoastră vor fi financiare și de imagine, pentru că în momentul în care ne trimiteți un jucător care de la Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi» va merge către fotbalul mare, știți foarte bine că suntem clubul care a vândut cei mai mulți jucători în străinătate în ultimii ani”, a declarat Gică Popescu.

Buget mare și stabilitate financiară

Directorul CS Hunedoara, Daniel Stroia, a spus că Hunedoara este o alegere potrivită ca partener pentru Academia „Gheorghe Hagi” și Clubul Viitorul datorită tradiției, resurselor și stabilității financiare. „Le mulțumesc vechilor mei colegi că ne-au onorat cu prezența și îi felicit pentru ceea ce fac la Constanța și pentru ceea ce au făcut pentru fotbalul românesc. (…) Vreau să mai spun că acești oameni (Gică Popescu și Zoltan Iasko – n.red.), pe lângă că au fost mari fotbaliști, sunt și mari caractere. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat șansa de a juca alături de ei și împotriva lor”, a declarat directorul CS Hunedoara.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, susține că CS Hunedoara are un buget stabil, probabil cel mai mare la nivelul Ligii a III-a din România, între 1.500.000 și 1.800.000 de lei. “Avem aproximativ 200 de copii la acest centru de juniori, iar parteneriatul acesta ne obligă să investim chiar mai mulți bani, pentru că niciun efort nu este prea mare pentru investiția în copii și juniori”, a afirmat Dan Bobouțanu.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.