„Worschkoschtprob” sau „Degustarea cârnaţilor bănăţeni” este una dintre sărbătorile cele mai iubite de către minoritatea germană din Banat, în acest an festivalul culinar având loc la Biled, în organizarea colegilor de la publicația de limbă germană Banater Zeitung, împreună cu primăria din localitate.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Ediția din acest an a avut loc astăzi, iar pe lisitele de participare s-au înscris 41 producători. După degustare, juriul a decis că cei mai buni cârnați au fost preparați de Timotei Țintoi, un timișorean originar din Satchinez.

„Worschtkoschtprob” a debutat ca o manifestare desfăşurată în redacţia ziarului Banater Zeitung, acolo unde cititorii aduceau, pentru degustare și concurs, mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă, iar juriul era format chiar din redactori. Din 1995 publicaţia a decis să organizeze o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi.

Evenimentul a avut loc mulți ani la rând doar la Casa „Adam Müller Guttenbrunn” din Timișoara, dar apoi s-au organizat manifestări de acest gen la Sânnicolau Mare (2012), Lugoj (2013), Sântana (2014), Radna – Lipova (2016), Bocșa (2017), Șag (2018) și Buziaș (2019), iar în acest an la Biled.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.