Primarii municipiilor Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, cei care în urmă cu un an puneau bazele Alianței Vestului (AVE), se întâlnesc astăzi la Cluj cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Pe agenda discuțiilor se află toate proiectele Alianței, respectiv Autostrada Transilvania (Brașov-Borș), Autostrada ViaCarpathia, Autostrada Timișoara-Belgrad, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză între cele patru orașe, dezvoltarea unei rețele de transport public intra- și interregional, respectiv creșterea mobilității ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren/ tramvai/ troleibuz/ autobuz electric/ sau chiar metrou.

Ministrul Transporturilor are astăzi la Cluj și o ședință tehnică de lucru cu reprezentanții instituțiilor avizatoare din județul Cluj referitor la proiectul ,,Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca- Oradea- Episcopia Bihor”, ca prim pas pe care trenurile să circule nu cu super-viteză, ci măcar cu ”viteză normală”, așa cum declara cu ceva timp în urmă primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Primarii din Alianța Vestului și-au asumat realizarea unor proiecte de infrastructură. Obiectul declarat al asociației va fi crearea unei prosperități reale în regiune, pentru stoparea migrației românilor în Occident și chiar aducerea înapoi a celor plecați. Un proiect important de infrastructură este crearea unei linii ferate de mare viteză, care să lege cele patru mari orașe.

Alianța propune și un pachet de facilități oferite agenților economici, susținerea parteneriatelor între universități, mediul de afaceri și administrația publică locală. De asemenea, AVE dorește să sprijine construirea Spitalelor Regionale de Urgență Cluj și Timișoara.

Alianța a fost formată în urmă cu mai bine de un an, în data de 8 decembrie 2018, de primarii PNL din Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca. 

Până acum, Alianța Vestului a reușit, la început de an 2020, să înființeze Asociația de Dezvoltare Interregională, partener al Guvernului României, care urmărește să obțină un capitol dedicat de fonduri europene. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.