fbpx
11.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIELumea, văzută prin ochii tinerilor. Înscrieri la Festivalul de filme făcute de...

Lumea, văzută prin ochii tinerilor. Înscrieri la Festivalul de filme făcute de adolescenți

Publicat în

spot_img
spot_img

Tinerii cu vârste între 14 și 19 ani, care nu au absolvit încă liceul, se pot înscrie la a 8-a ediție a Festivalului de filme făcute de adolescenți Super 2020.

Se acceptă scurtmetraje filmate cu telefonul sau cu camera de filmat, iar data limită a înscrierii la Festivalul Super este 15 martie anul acesta.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Festivalul este organizat de tineri și a avut prima ediție în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2019 a avut loc ediția a 7-a, la Cinemateca Eforie – cu 7 proiecții de scurtmetraje naționale și internaționale, ateliere de film, fotografie, poezie și creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare în pregătirea festivalului), o expoziție de artă și petreceri.

Secțiunile festivalului

Tinerii interesați se pot înscrie la una dintre următoarele secțiuni: Competiția națională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film); Workshop friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let’s Go Digital); Festival friends (filme realizate de foști participanți la Super care acum nu mai sunt liceeni).

Informații despre regulament și detalii despre festival puteți afla pe site-ul festivalului – www.superfestival.ro, pe Instagram (@superfilmfestival) și pe Facebook (facebook.com/super).

Mic ghid de făcut filme pentru Festivalul Super

1. Înainte de a-ți pune orice întrebare despre aparatură și tehnică (care nu sunt cele mai importante criterii de selecție pentru noi) doar ia un telefon sau aparat și filmează. Dacă vrei, pe urmă poți reface.

2. Uită-te în jurul tău. În imediata ta apropiere. Te inspiră ceva? Uneori povestea e mult mai importantă decât orice aparat, obiectiv, trepied sau program în care o să editezi. Și foarte important: nu îți subestima propria poveste. De multe ori poate fi mai bună decât toate situațiile ficționale la un loc.

3. Dă-ți libertate totală în alegerea cadrelor. Nu există corect sau greșit, compune imaginea cum vrei tu, cum ți se pare potrivită pentru film.

4. Sunetul e la fel de important ca imaginea. Nu-l pierde din vedere. Poți înregistra foarte ușor cu telefonul tău.

5. Nu-ți fie frică să ceri ajutor de la oameni cu mai multă experiență, majoritatea abia așteaptă să o împărtășească cu tine. Chiar dacă sunt ocupați, cel mai probabil sunt doritori să ajute. 6. Doar fă filmul! Experimentul e mama învățăturii.

Redactia

Articole recente

Incendiul de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe 40 de hectare din cauza vântului

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Mai multe articole de același fel

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.