Tinerii cu vârste între 14 și 19 ani, care nu au absolvit încă liceul, se pot înscrie la a 8-a ediție a Festivalului de filme făcute de adolescenți Super 2020.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Se acceptă scurtmetraje filmate cu telefonul sau cu camera de filmat, iar data limită a înscrierii la Festivalul Super este 15 martie anul acesta.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Festivalul este organizat de tineri și a avut prima ediție în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2019 a avut loc ediția a 7-a, la Cinemateca Eforie – cu 7 proiecții de scurtmetraje naționale și internaționale, ateliere de film, fotografie, poezie și creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare în pregătirea festivalului), o expoziție de artă și petreceri.

Secțiunile festivalului

Tinerii interesați se pot înscrie la una dintre următoarele secțiuni: Competiția națională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film); Workshop friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let’s Go Digital); Festival friends (filme realizate de foști participanți la Super care acum nu mai sunt liceeni).

Informații despre regulament și detalii despre festival puteți afla pe site-ul festivalului – www.superfestival.ro, pe Instagram (@superfilmfestival) și pe Facebook (facebook.com/super).

Mic ghid de făcut filme pentru Festivalul Super

1. Înainte de a-ți pune orice întrebare despre aparatură și tehnică (care nu sunt cele mai importante criterii de selecție pentru noi) doar ia un telefon sau aparat și filmează. Dacă vrei, pe urmă poți reface.

2. Uită-te în jurul tău. În imediata ta apropiere. Te inspiră ceva? Uneori povestea e mult mai importantă decât orice aparat, obiectiv, trepied sau program în care o să editezi. Și foarte important: nu îți subestima propria poveste. De multe ori poate fi mai bună decât toate situațiile ficționale la un loc.

3. Dă-ți libertate totală în alegerea cadrelor. Nu există corect sau greșit, compune imaginea cum vrei tu, cum ți se pare potrivită pentru film.

4. Sunetul e la fel de important ca imaginea. Nu-l pierde din vedere. Poți înregistra foarte ușor cu telefonul tău.

5. Nu-ți fie frică să ceri ajutor de la oameni cu mai multă experiență, majoritatea abia așteaptă să o împărtășească cu tine. Chiar dacă sunt ocupați, cel mai probabil sunt doritori să ajute. 6. Doar fă filmul! Experimentul e mama învățăturii.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.