Un val de frig numit de experții climatologi “Muqarqaa Al-Baiban” s-a abătut în ultimele două zile asupra Arabiei Saudite, cel mai intens înregistrat după 2016 în această ţară deşertică, care a adus temperaturi negative pe timpul nopţii în oraşele din nord, relatează AFP.

Au fost minus 5 grade Celsius la Tarif, la graniţa cu Iordania, minus 3 grade Celsius la Ha’il, mai la est şi minus 2 grade Celsius la Arar, la graniţa cu Irak, potrivit serviciilor de meteorologie.

În capitala Riad (centru), temperatura a scăzut până la zero grade Celsius, iar străzile au fost pustii în timpul nopţii de marţi spre miercuri şi în următoarea.

“Ţara cunoaşte cel mai intens val de frig după 2016”, a declarat pentru AFP Hassan Abdallah de la centrul de meteorologie Wasm.

Arabia Saudită este cunoscută pentru căldura extremă din sezonul estival.

În ţara învecinată, Irak, unde verile sunt la fel de caniculare, locuitorii capitalei s-au trezit marţi sub o pătură de zăpadă. Bagdad nu s-a mai confruntat în ultimii doisprezece ani cu un astfel de fenomen, care a mai fost consemnat doar o dată în peste un secol.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania