Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener național al Programului European EIT Climate-KIC Accelerator invită antreprenorii români care conduc startup-uri ce dezvoltă tehnologii cu efecte benefice pentru mediu să se înscrie în programul de accelerare a afacerilor, până pe 1 martie 2020, aici având posibilitatea de a obține fonduri între 10.000 și 50.000 de euro.

Sunt eligibile firme la început de drum, din 11 țări europene, printre care și România. Startup-urile trebuie să dezvolte tehnologii noi sau servicii cu potențial ridicat pentru impactul climatic, potrivit unui anunț al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Acceleratorul de afaceri EIT Climate-KIC se concentrează pe impactul schimbărilor climatice și promovează inovații în energii curate.

Sunt 3 etape de parcurs la sesiunea 2020:

1. Business Model Development – sprijină firmele în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere. Firmele vor putea beneficia de finanțare de maximum 10.000 de euro.

2. Business Model Validation & First Customers – firmele care au deja un model de afacere sunt ajutate să se îndrepte către o nouă etapă: validarea și achiziția clientului. Firmele vor primi finanțare de maximum 25.000 de euro și acces la experți, mentori și workshop-uri.

3. Onwards to Investment and Scaling (spre investiție și extindere) – startup-urile vor fi pregătite pentru viitoare investiții. În această etapă, firmele beneficiare vor putea primi deja finanțare de până la 50.000 de euro și acces la o rețea de potențiali investitori și parteneri.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania