Primăria Municipiului Sibiu intenţionează să construiască unul dintre cele mai moderne centre de conferinţe şi spectacole din ţară, iar în acest sens va încheia, până la 1 martie, un contract cu o firmă care să efectueze studiul de prefezabilitate, a anunţat, vineri, primarul Astrid Fodor.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

“Proiectul pe care l-am supus aprobării dumneavoastră cred că aţi constatat că este un proiect generos, dacă ne uităm la venituri. Veniturile comparativ cu anul 2019 sunt mai mari; de data aceasta. (…) Dacă vorbim de investiţii mari, numărul acestora creşte. Noi suntem pe cale de a contracta, cred că în două săptămâni vom încheia contractul, pentru studiu de prefezabilitate la noul centru ce conferinţe şi spectacole şi vom lansa după aprobarea proiectului, procedura pentru contractarea planului urbanistic zonal pentru noul centru de sport şi agrement din lunca Cibinului, vorbesc de proiectele mari. Veniturile ne permit să facem aceste investiţii şi lucrări”, a spus primarul Astrid Fodor, în timpul şedinţei extraordinare de Consiliu Local de vineri.

În şedinţa de vineri, consilierii locali au aprobat bugetul pe acest an al municipiului Sibiu.

“Prin proiectul bugetului local al municipiului Sibiu pe anul 2020 s-au stabilit venituri şi cheltuieli în sumă de 824.471,71 mii lei, din care 433.217,76 mii lei la secţiunea de funcţionare şi 391.253,95 mii lei la secţiunea de dezvoltare”, se precizează în hotărârea adoptată vineri.

Actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu şi preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru, a declarat în repetate rânduri că la Sibiu se va construi cel mai mare centru de conferinţe şi spectacole din România, fiind consultaţi în acest sens arhitecţi renumiţi din lume.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.